Šport > Moto športi
38 ogledov

Massa: Moja odločitev pravilna

felipe massa sepang EPA
Dirkač Williamsa Felipe Massa je po dirki za VN Malezije vztrajal, da je bila njegova odločitev pravilna, ko ni upošteval navodil ekipe, da naj predse spustil Valtterija Bottasa.

Dirkač Williamsa Felipe Massa je dirko v Sepangu končal na sedmem mestu, mesto višje od moštvenega kolega Valtterija Bottasa. Brazilec v zaključku ni uspel ogroziti Jenson Buttona (McLaren), zato so mu iz garaže ukazali, naj Bottasa spusti predse, saj bi se Finec z nekoliko bolj svežimi gumami lahko podal v lov za Britancem. ''Ok, Felipe. Valtteri je hitrejši od tebe, ne zadržuj ga,'' so mu v 53. krogu sporočili inženirji. Massa je ukaz ignoriral in kasneje prejel še eno sporočilo: ''Valtteri ima boljše gume, moramo ga spustiti naprej. Ne zadržuj ga''.

Kljub dvem opozorilom se Brazilec ni dal in dirko zaključil pred moštvenim kolegom. ''Mislim, da sem naredil, kar sem lahko. Z Jensonom sem se boril do konca, da bi osvojil čim večje število točk tako zase kot za ekipo. Dirkal sem po najboljših močeh in Valtteri me ni mogel prehiteti, torej bi tudi Jensona težko prehitel. Ne verjamem, da bi se razpletlo kako drugače,'' je po dirki povedal Massa, ki se je tako ob Fernandu Alonsu kot Michaelu Schumacherju večkrat moral zadovoljiti z vlogo drugega dirkača.

Williams zanikal

''Imela sva isto strategijo. V bokse je prišel kmalu za mano in njegove gume so bile nekoliko bolj sveže, a ne dovolj, da bi prehitel mene ali Jensona. Moja odločitev je bila pravilna,'' je dodal 32-letnik, ki je v Williamsu odprl novo poglavje svoje dirkaške kariere. ''Ekipo spoštujem, ker mi je dala priložnost in mislim, da se to ne bo spremenilo. Borimo se za prvenstvo, zato sem prepričan, da ne bo prav nič čudno, ko se bom vrnil v garaže,'' je zaključil Brazilec.

V taboru Williamsa so po dirki zanikali, da je Massa ignoriral ukaz. ''Ni ignoriral ukazov. Oba dirkalnika sta bila v zaključku zelo vroča in želeli smo, da oba prečkata ciljno črto. Tudi Valtteriju smo sporočili, naj se umiri,'' je vztrajala namestnica šefa ekipe Claire Williams.

Komentarjev 1
  • Profit Bet 21:44 30.marec 2014.

    If you need money, visit us!investinfuture.wix. com/profit1x2 (together)