Šport > Moto športi
7 ogledov

Massa pred vsemi v Turčiji

Na slovesni podelitvi VN Turčije je bilo vse v rdečem. Prvi dve mesti sta zasedl Žurnal24 main
Na Veliki nagradi Turčije v Formuli 1 sta prevladovala oba Ferrarija. Zmago je slavil Felipe Massa pred Kimijem Raikkonenom. Lewis Hamilton je bil šele peti.

Ferrarija sta že startala odlično. Felipe Massa je najboljši startni položaj izvrstno izkoristil, Lewis Hamilton pa je na startu nekoliko zamudil in na drugo mesto se je prebil Kimi Räikkönen. Dirkača v rdečih bolidih sta nato ves čas diktirala ritem in niti med postankoma v boksih nista dovolila presenečenja. Najbolj dramatičen trenutek dirke je tako prišel v 43. krogu, ko je zaradi nepazljivosti s proge zdrsnil Lewis Hamilton, ki je bil tedaj zaradi postankov v boksih na prvem mestu, in mu je razneslo prvo desno pnevmatiko. Na srečo McLarnovih privržencev se je Hamilton prebil do boksov, zamenjal počeno gumo in dirko nadaljeval. Na progo se je nato vrnil kot peti, kar je znal izkoristiti njegov moštveni kolega, svetovni prvak Fernando Alonso. Na četrtem mestu je bil Nick Heidfeld z BMW. Tak je bil vrstni red tudi ob koncu dirke. Omeniti velja tudi solidno predstavo Heikkija Kovalainena, ki je s svojim Renaultom končal na šestem mestu.


V 43. krogu je Lewisu Hamiltonu razneslo desno pnevmatiko. Do boksov je sicer prišel, a je izgubil preveč za resnejšo grožnjo Ferrarijema. © formula1.com

 

Z zmago se je Felipe Massa v skupnem seštevku prebil na tretje mesto (69 točk). Še vedno vodi Britanec Lewis Hamilton (84 točk), a se mu je s tretjim mestom na VN Turčije drugouvrščeni Fernando Alonso približal na vsega pet točk (79 točk). Med konstruktorji še naprej vodi McLaren (163 točk), Ferrari zaostaja za 26 točk (127 točk), na tretjem mestu je BMW Sauber s 77 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.