Šport > Moto športi
11 ogledov

Massa: Tedni brez dirk so grozni

Felipe Massa se je pred enim tednom že udeležil sponzorske obveznosti v São Paul Žurnal24 main
Felipe Massa nima pomislekov o vrnitvi v formulo 1. "Dirkanje je moje življenje. Tedni brez dirk so grozni." Spregovoril je še o boju za prvaka in kot favorita izpostavil Rubensa Barrichella.
Felipe Massa ( Ferrari ), ki v domovini dobro okreva po nesreči z VN Madžarske , nima pomislekov o vrnitvi v formulo 1. Še več: pravi, da ni bila najhujša nesreča, temveč mu je najhuje v teh tednih, ko ne more dirkati. "Dirkanje je moje življenje. Zame je huje od nesreče to, da zdaj ne morem dirkati. Tedni brez dirk so grozni," je Brazilec pripovedoval v pogovoru za britanski časnik The Guardian. "Žena me je vprašala še vsaj desetkrat, ali sem prepričan, da se še želim vrnitvi v formulo 1. Vselej ji odgovarjam, da nimam pomislekov, saj je dirkanje tisto, kar rad počnem. Če ne dirkam, nisem več isti človek. Od malih nog je dirkanje moje življenje." V Ferrarijev kokpit se bo vrnil na prvi dirki sezone 2010.

Felipe upa, da bo prvak Rubens. © AFP

 
Massa je pred nekaj dnevi prestal dodatno štiri ure in pol trajajočo operacijo. V lobanjo so mu vstavili ploščico iz titana, da bi bila njegova lobanja trdna kot poprej. "Počutim se dobro. Moral sem na to operacijo, saj je bil del moje lobanje povsem uničen. Običajen človek bi lahko živel brez te ploščice, a za dirkača je potrebna, da ga zavaruje pred morebitno novo nesrečo." Dirkač Ferrarija je ob tem Fio javno pozval, da mora narediti nove korake pri izboljšanju varnosti v formuli 1. "Ne trdim, da bi bilo treba povsem zakriti dirkačev kokpit, a nekaj bi bilo treba narediti, da bi bila dirkačeva glava varnejša. Ko se vrnem v karavano formule 1, se bom o tem pogovoril s Charliejem Whitingom (op. a.: direktorjem dirk) , Fio in dirkači."

 
 

Upam, da uspe Rubensu. Je Brazilec in moj prijatelj.

Felipe Massa

 
Čeprav letos ne bo več dirkal, Felipe Massa pozorno prek malih zaslonov spremlja razplet sezone. Opozarja, da bi Jenson Button ( Brawn Mercedes ), ki je imel po polovici sezone visoko prednost v seštevku, zlahka izgubil bitko za naslov prvaka. "Spomnite se le, da sem lani pred Brazilijo zaostajal šest točk, a nato skoraj osvojil prvenstvo. To je bila ena sama dirka, zdaj pa je do konca še pet dirk. Rubens Barrichello mora nadoknaditi le 16 točk. Ima lepe možnosti. Vse pa bo odvisno od Jensona. Če bo še naprej slab kot na zadnjih nekaj dirkah, bo sam pomagal Rubensu. Mislim, da Jenson pada pod bremenom pritiska javnosti." Felipe torej stavi na rojaka Rubensa in ne na Buttna ter dirkača Red Bull Renaulta . "Upam, da uspe Rubensu. Je Brazilec in moj prijatelj."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.