Šport > Moto športi
62 ogledov

Matija Duh se bori za življenje

matija duh nesreča speedway Facebook
Slovenski spidvejist Matija Duh po nesreči na dirki v Argentini ostaja v kritičnem stanju. Iz bolnišnice so sporočili, da novosti ni - stanje posavskega dirkača je še naprej zelo resno.

"Gre za resno možgansko poškodbo. 68 % teh pacientov umre, ostali pa ostanejo v vegetativnem stanju," je že včeraj za portal Lanueva.com dejal vir iz bolnišnice, kjer skrbijo za ponesrečenega Matijo Duha.

Posavski spidvejist ostaja na intenzivni negi, potem ko je na dirki v Aldei Romani trčil v zadnje kolo Guglielma Franchettija, hudo poškodovanega pa so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico Penna, kjer so potrdili, da je huje poškodovan.

Doktor Martín Alonso je v jutranjih urah povedal, da je Duhovo stanje zelo resno, potrdil pa je, da je v življenjski nevarnosti.

Obiskal ga je tudi Franchetti, ki je kasneje na svojem facebook profilu zapisal: "Matija je v komi in na aparatih. Držim pesti, da bi čim prej okreval, prijatelj."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.