Šport > Moto športi
468 ogledov

Max dobil sprintersko dirko v Spielbergu

Formula 1 Profimedia
Nizozemski dirkač formule ena Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na sprinterski dirki za startna mesta na nedeljski veliki nagradi Avstrije v Spielbergu. Svetovni prvak je za sabo zadržal oba Ferrarijeva dirkača, Monačana Charlesa Leclerca in Španca Carlosa Sainza mlajšega.

Max Verstappen je z zmago na sprinterski dirki vknjižil 17. najboljši startni položaj v F1, v prvi vrsti pa mu bo družbo delal Charles Leclerc. V drugi bosta Carlos Sainz mlajši in Britanec George Russell (Mercedes).

Na sprinterski dirki, dolgi 23 krogov, je Verstappen dobro startal in v prvem krogu ubranil napad Sainza, ki je pred tem prehitel Leclerca. Nato sta Ferrarija zamenjala mesti, k zmagi pa se je vmes že odpeljal Verstappen.

Formula 1 | Avtor: Profimedia Profimedia

S tem je Nizozemec osvojil osem točk za skupni seštevek svetovnega prvenstva, Leclerc sedem, Sainz pa šest. Točke so osvojili še dirkači do osmega mesta.

V skupnem seštevku ima po novem Verstappen 189 točk, njegov moštveni kolega, Mehičan Sergio Perez, je bil danes peti in ima 151 točk, Leclerc jih je na tretjem mestu zbral 145.

Glavna preizkušnja konca tedna se bo v nedeljo začela ob 15. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.