Šport > Moto športi
27 ogledov

”Max nekaj najslabšega za F1”

Jacques Villeneuve EPA
Jacques Villeneuve je prepričan, da dirkaška super licenca nima pravega pomena, če 17-letnikom omogoča, da pridobijo dovoljenje za dirkanje v formuli ena.

Dirkači formule ena so v en glas pozdravili prihod 16-letnega Maxa Verstappna, ki se bo prihodnje leto pridružil karavani, povsem drugačnega mnenja pa je nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve. Upokojeni kanadski dirkač, ki je leta 1997 osvojil famozni naslov svetovnega prvaka, potem ko je na zadnji dirki ”preživel” trčenje z Michaelom Schumacherjem, je v letošnji sezoni postal dežurni kritik elitnega dirkaškega športa.

Villeneuve je postopek za pridobitev super licence označil za ”brezpredmetnega” in dodal, da dirkači morajo pred vstopom v F1 pridobiti ustrezne izkušnje, in to ne glede na njihov talent. ”Pridobitev super licence mora imeti določen pomen. Ne gre le za vožnjo pri 300 km/h. Tukaj nekaj ni v redu. To je tako, kot bi dobil vsa darila, medtem ko si nisi zaslužil nobenega. Gre za idejo ‘mlajši, boljši’. Kateri je naslednji korak? Ekipa, ki bo podpisala s 15-letnikom?” je bil oster Villeneuve.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.