Šport > Moto športi
9 ogledov

McLaren: "Kar naj se kregajo ..."

Do konca sezone 2010 je še devet dirk. Tretji Webber ima 128 točk oziroma 17 man Žurnal24 main
"Mark ni podpisal kot dirkač št. 2," poudarja vodja Red Bulla, da bi pomiril Marka Webbra, a zagovarja, da je krilce dobil Sebastian Vettel. Iz McLarna medtem sporočajo: "Kar naj se kregajo ..."
Red Bullu je po deseti dirki bolj ali manj edini tekmec ostal še naprej vodilni McLaren. In kaj oni porečejo na iskrice pri bikih? "Pred dirko so špekulirali, kaj se dogaja med našima dirkačema. A pri nas ni bilo nobene zgodbe," poudarja Martin Whitmarsh. "Upam, da se bodo konflikti dogajali pri vseh naših tekmecih. Na to se sicer ne bomo zanašali. Narediti moramo hitrejši dirkalnik in zmagati prvenstvo ne glede na tekmece." Kako pomembno je sodelovanje med dirkačema? "Če dirkača ne delata skupaj, je to velika ovira. Dirkači so veliki individualisti in zato se hitro pojavijo posledice, če se eden čuti zapostavljenega."

Pred odhodom iz Silverstona je vodja Red Bulla Christian Horner zagotovil, da bodo z zmagovalcem nedeljske VN VB in užaljenim Markom Webbrom razčistili situacijo. "Mark je v naši ekipi že štiri sezone. Dobro ve, kaj vse smo naredili, da smo se kot zasebna ekipa prebili na sam vrh. Mark to najbolje ve. Je pomemben del ekipe in je prispeval svoj delež. Če želi pogovor, se bomo pogovorili. A tako dolgo je že v tem športu, da bi moral vedeti, da je včasih treba sprejemati težke odločitve," pojasnjuje Horner in tako znova zavrača, da so njegovo novo prednje krilce dali Sebastianu Vettlu, češ da ga favorizirajo in je avstralski dirkač le druga violina. Mu je žal, da so dali krilce Nemcu? "Ne, ker smo ekipa. Delamo le to, da bi postali še boljši in pri tem sprejemamo težke odločitve. Imeli smo le eno krilce. Kdorkoli ga ne bi dobil, bi bil nesrečen."

Če bi se nekaj podobnega zgodilo na naslednji dirki, kdo bi dobil edino krilce? Horner odgovarja, da Webber, ker je zdaj on višje v skupnem seštevku. "Najbolj pošteno je, da odloči mesto v seštevku. A če se kaj takega zgodi, resnično upam, da ne bomo imeli le enega krilca." Hornerja niti ni zmotila Webbrova opazka, ko je prečkal ciljno črto in dejal: "Ni slabo za dirkača številka 2." "Mark je kralj kratkih stavkov. To vsi vemo. Pomembno je le, da je zmagal, jaz pa sem več kot zadovoljen z njegovo predstavo." Kaj pa Markova podaljšana pogodba? "Mark ni podpisal kot dirkač številka 2. Ve, kako zelo smo ga vedno podpirali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.