Šport > Moto športi
17 ogledov

McLaren kritičen, a želi Vettla

Sebastian Vettel ni le na radarju Ferrarija, temveč tudi McLarna. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Sebastiana Vettla, ki ima z Red Bullom pogodbo do sezone 2012, se je pogosto povezovalo s Ferrarijem, a zdaj Martin Whitmarsh razkriva, da si ga želi tudi McLaren. Hkrati pa je do njega tudi kritičen.

Vodja ekipe McLaren Mercedes, Martin Whitmarsh, je v pogovoru za nemški častnik Sport Bild razkril, da so konec leta 2007 poskušali v svoje moštvo zvabiti Sebastiana Vettla in da nemški dirkač ostaja na njihovem radarju. Pred 14 dnevi, ko je Vettel trčil v Jensona Buttna (McLaren), ga je Whitmarsh sicer označil za "fanta, ki se rad zaletava". "Sem odkrit in pošten in zato priznam. Sebastian je velik in obetaven talent in zato ga je McLaren želel imeti," je dejal Whitmarsh. "Takrat nismo uspeli podpisati z njim." Gre za čas pred tremi, ko so se razšli s Špancem Fernandom Alonsom. Tega je nato nadomestil finski dirkač Heikki Kovalainen.

Sebastian je velik in obetaven talent in zato ga je McLaren želel imeti.
Martin Whitmarsh
"Pod pritiskom to sezono Sebastian dela preveč napak. Trčenje z Markom v Turčiji je bilo po mojem 95-odstotkov njegova krivda," do Vettla, ki pred zadnjimi petimi dirkami za vodilnim Markom Webbrom (Red Bull) zaostaja 24 točk, ostaja kritičen Whitmarsh. "A če se bo še naprej tako fantastično razvijal, mu bomo po izteku njegove zdajšnje pogodbe spet ponudili pogodbo z našo ekipo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.