Šport > Moto športi
22 ogledov

McLaren obtožuje Schumija

Michael Schumacher EPA
McLarnov šef Martin Whitmarsh je Michaela Schumacherja obtožil zelo ostre vožnje na VN Italije, medtem ko je za seboj kar 27 krogov zadrževal njegovega dirkača Lewisa Hamiltona. Nemec je na drugi strani navdušen nad svojo predstavo v Monzi.

Michael Schumacher (Mercedes GP) je v nedeljo v kraljevem parku v Monzi prikazal eno svojih najboljših predstav po povratku v karavano formule 1. Po odličnem startu je bil nekaj časa celo na tretjem mestu, kar 27 krogov pa je za seboj zadrževal veliko hitrejšega Lewisa Hamiltona (McLaren Mercedes). Na koncu se je moral sedemkratni svetovni prvak zadovoljiti s petim mestom, kar pa je bilo v danih okoliščinah praktično največ, kar je lahko dosegel.

Schumi pri branjenju položaja ob napadih Britanca v veliko hitrejšem dirkalniku ni izbiral sredstev. Nemec je moral pokazati praktično vse svoje znanje. Na koncu pa je vseeno moral priznati premoč Hamiltonu, ki je ob "cik-cak" vožnji Schumija enkrat moral celo zapeljati na travo, kar je precej razburilo šefa McLarna Martina Whitmarsha. "Zelo ostro. Nisem nepristranski, toda dejstvo je, da je bil dvakrat opozorjen s strani vodstva dirke, ki je verjetno ocenilo, da je bilo to preveč. Tam, kjer je Lewisa spravil na travo, je bilo strašno kot v peklu," je dejal Whitmarsh, ki je bil zelo zadovoljen z odzivom svojega dirkača: "Raste in se razvija. V letošnji sezoni bo dobil še nekaj dirk in za seboj pustil težave." Za razliko od Hamiltona je s Schumacherjem veliko hitreje obračunal njegov moštveni kolega Jenson Button, ki je na koncu zaostal le za sijajnim Sebastianom Vettlom (Red Bull)

"Dirka je bila zelo razburljiva, tako za mene kot, vsaj tako mislim, za vse moje navijače in zaradi tega sem vesel. Boj z Lewisom je bil zelo zabaven in moja ogledala so se v določenem trenutku zdela zelo majhna. Oba sva znana pa svoji vožnji na meji in to sva tudi počela. Moral sem narediti širok dirkalnik, kolikor se je le dalo, a na koncu je bil po pričakovanjih hitrejši," je po izjemni predstavi dejal Schumacher in dodal, da se v prihodnosti nadeja še boljših rezultatov. Precej slabše se je v Monzi odrezal njegov moštveni kolega Nico Rosberg, ki ga je že v prvi šikani, kot se je izrazil mlajši od dveh Nemcev v ekipi Mercedesa, odnesel "tornado" Tonio Liuzzi (HRT).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.