Šport > Moto športi
11 ogledov

McLaren: "Pridobili bomo sekundo"

Da bi McLaren lahko v dveh tednih brez testiranjih pridobil sekundo na krog? (Fo Žurnal24 main
"Nismo bili zadovoljni s hitrostjo in vzdržljivostjo, zato smo zdaj naredili nekaj dramatičnih sprememb," sporoča Martin Whitmarsh in zatrjuje, da bo McLaren v Avstraliji sekundo hitrejši kot na testiranjih.
Pritisk zmag in naslovov prvaka je na McLaren naložil Lewis Hamilton: "V formuli 1 nisem le zato, da bi dirkal 10 let in osvojil le en ali dva naslova prvaka. Želim postati najuspešnejši dirkač svoje generacije. Želim še več zmag in več naslovov prvaka." Več o pričakovanjih ostalih dirkačev boste na zurnal24.si/formula1 lahko prebrali v naslednjih dneh, ko se nadaljuje naša serija člankov za uvod v sezono 2011.

McLaren Mercedes je bil največji poraženec zimskih testiranj in zato v dneh pred uvodno dirko v Avstraliji trdo delajo. Upajo, da bodo do Melbourna pridobili kar sekundo na krog. To naj bi jim uspelo z novim dnom dirkalnika in poenostavljenim izpušnim sistemom. "Nismo bili zadovoljni s hitrostjo in vzdržljivostjo na testiranjih, zato smo zdaj naredili nekaj dramatičnih sprememb in te bodo vidne že v Avstraliji. S tem sicer nekaj tvegamo, a upam, da se nam tveganje poplača in bo dirkalnik mnogo bolj konkurenčen," je razkril vodja ekipe Martin Whitmarsh. "Imamo veliko novih delčkov, a najvidnejša bosta povsem novo dno dirkalnika in nov izpušni sistem. Slednji je zdaj preprostejši. Mislim, da je bil prvotni kar preveč revolucionaren in kompleksen."

"Pred nami je konec tedna z veliko izzivi, a sem optimist, da lahko nadoknadimo celo sekundo," sporoča Whitmarsh. "Ne napovedujem, da bomo zmagali, a lahko rečem, da ciljamo na zmago." Že dva dni prej je v pogovoru za enega od britanskih časnikov dejal, da McLarna nikakor ne smemo odpisati: "Ali mislim, da so rezultati testiranj odraz tega, kar bomo pokazali v Avstraliji? Ne. Ali mislim, da gremo na dirko kot favoriti? Na žalost ne. Ampak ali mislim, da imamo možnosti, da presenetimo kar nekaj ljudi in smo konkurenčni? Ja, vsekakor." Njegova dirkača, Lewis Hamilton in Jenson Button, se zanašata tudi na vselej nepredvidljivo dirko za VN Avstralije in tudi tako bi lahko dobila kakšno točko več. A kot prvo mora njun dirkalnik zdržati do kariraste zastavice!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.