Šport > Moto športi
22 ogledov

McLaren: "Pridobiti moramo sekundo"

VN Kanade Montreal 2010 dirka Fernando Alonso Lewis Hamilton Ferrari McLaren Žurnal24 main
Po dirki v Montrealu so zadovoljni tako pri McLarnu kot Red Bullu. Slednji za poraz krivijo specifično stezo in so prepričani, da bodo v Evropi najboljši. Srebrni želijo v roku štirih dirk pridobiti celo sekundo.

Fantje v tovarni delajo izjemen posel in tako sem prepričan, da bomo povsem ujeli Red Bull in jim kmalu tudi pobegnili.
Lewis Hamilton

Po slabi polovici sezone lahko rečemo, da spremljamo eno od tesnejših in bolj nepredvidljivih prvenstev formule 1 v zadnjih letih, saj je med prvim (McLarnov Lewis Hamilton) in petim (Red Bullov Sebastian Vettel) le 19 točk razlike. Britanec je dobil zadnji dve dirki, Nemec pa tretjo. Po dve zmagi imata še drugi Jenson Button (McLaren) in tretji Mark Webber (Red Bull), realne možnosti za naslov prvaka pa ima še zmagovalec uvodne dirke Fernando Alonso (Ferrari), ki je trenutno četrti v seštevku. V Istanbulu pred 14 dnevi in minuli konec tedna v Montrealu je McLaren dokazal, da je moštvo, ki lahko med sezono najbolj napreduje (kot jim je to uspelo že lani), a se zavedajo, da jim bosta Red Bull in Ferrari na naslednjih dirkah nevarnejša.

Ste spregledali VN Kanade? Vse o razpletu, vrstni red, točkovanje in fotogalerijo z dirke preberite in poglejte tukaj.

"Izkusili smo že številne bitke za prvaka in tako imamo več izkušenj od Red Bulla, a jih vseeno ne podcenjujemo. Gotovo bodo na naslednji dirki boljši, a mi bomo še naprej razvijali dirkalnik. Ta sezona je klasičen primer tega, da je treba za naslov prvaka zelo hitro izboljševati dirkalnik. Naš cilj je, da za vsako VN pridobimo od 0,15 do 0,25 sekunde na krog, torej sekundo na naslednjih štirih dirkah. Ne bomo mirovali. Za dirko v Silverstonu pripravljamo občutnejše izboljšave, in če takrat ne bomo najmočnejši, bomo razočarani," dan po drugi zaporedni zmagi pripoveduje šef McLarna, Martin Whitmarsh. "Red Bull še nikoli ni bil prvak, a so odločeni, da jim uspe letos. A niso naši edini tekmeci. Blizu je tudi Ferrari, podcenjevati pa ne smemo niti Mercedesa, pa čeprav so izgubili stik z nami."

Silverston, Madžarska, Hockenheim. To bodo dirke, ki nam bodo najbolj naklonjene.
Christian Horner

Iz tabora Red Bulla sporočajo, da nad dosežkom v Montrealu niso razočarani, nekaj podobnega pa pričakujejo tudi od naslednje dirke za VN Evrope. "Upam, da bomo v Valencii kaj močnejši, a tudi tista dirka bo za nas velik izziv. Vsekakor pa bomo spet konkurenčnejši na pravih dirkališčih. Od Silverstona naprej sledijo dirke, ki nam bodo bolj ustrezale," obljublja Christian Horner, prvi človek Red Bulla. Z izboljšavami na dirkalniku nameravajo na dvig forme McLarna odgovoriti tudi pri Ferrariju. Njihov šef Stefano Domenicali, tako kot tudi šefi Red Bulla, obžaluje, da so v zadnjih tednih preveč dela usmerili na f-zračnik, a jim to ni prineslo dovolj. "Pri nadgradnji dirkalnika bomo morali biti agresivnejši in delo osredotočiti na več različnih elementov na dirkalniku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.