Šport > Moto športi
16 ogledov

McLaren se ne strinja, Ferrari zadovoljen

Dennisa ne bo več na dirke formule 1. Vsa odgovornost je zdaj na Withmarshu. Žurnal24 main
Afera Stepneygate je dobila epilog. Moštvo Formule 1 McLaren Mercedes je kaznovano z odvzemom vseh točk v konstruktorskem seštevku. Alonso in Hamilton lahko obdržita točke. Odzivi obeh moštev so pričakovani.

V moštvu McLarna se, jasno, nad odločitvijo pritožujejo: "Ne bi nas smeli kaznovati na tak način," je dejal izvršni direktor Martin Whitmarsh. "Najpomembneje je, da boma ta teden znova dirkali, da bomo nadaljevali sezono in tudi naprej," se je tolažil Ron Dennis in nadaljeval: "To pomeni, da se naša dirkača lahko še borita za naslov svetovnega prvaka. Kakorkoli že, z današnjo sodbo se ne strinjam, ne zaslužimo si take kazni." Povsem drugače pa je bilo v taboru Ferrarija: "Odločitev Fie, da kaznuje moštvo McLaren Mercedes za kršitev člena 151c mednarodnega športnega kodeksa, podpiramo," piše v uradni izjavi, v kateri še dodajajo: "Ferrari je zadovoljen, da je prevladala resnica."

Alonso in Hamilton razmišljata le o dirkanju
Medtem pa se McLarnova dirkača poskušata osredotočiti le na dirkanje: "Ne razmišljam o ničemer drugem kot o dirkanju," je povedal Fernando Alonso. "Sestankujem z inženirji in pripravljam strategijo za treninge in tekmo. Cel konec tedna sem spremljal vremensko napoved ... zanima me le to, kaj se dogaja v boksih in na progi. Želim si zmage v Spaju," je še povedal Alonso. Kako bo afera vplivala na McLarnova dirkača, pa bomo videli že v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.