Šport > Moto športi
11 ogledov

McLaren se zanima za Kovalainena

Bosta Heikki Kovalainen in Lewis Hamilton v sezoni 2008 nazdravljala kot moštven Žurnal24 main
Eden od vodilnih mož McLaren Mercedesa Martin Whitmarsh je dal vedeti, da bi odpuščeni Renaultov voznik, Finec Heikki Kovalainen, lahko zamenjal dvakratnega prvaka Fernanda Alonsa.

Prvi voznik McLaren Mercedesa v sezoni 2008 bo Britanec Lewis Hamilton, drugi sedež v moštvu za zdaj ostaja prazen. Testni voznik, Španec Pedro de la Rosa, je v teh dneh dejal, da pričakuje čimprejšnjo odločitev svojih delodajalcev, in sicer v roku enega tedna. Šef Renaulta Flavio Briatore je pred dnevi, ko je objavil vozniški par v svojem moštvu (Fernando Alonso in Nelson Piquet Jr.), namignil, da bi bil njegov zdaj že nekdanji dirkač, Finec Heikki Kovalainen, pravi za McLarna. Zdaj se je oglasil eden od vodilnih mož McLarna Martin Whitmarsh in dal vedeti, da bi se prav lahko zgodilo, da bi se jim pridružil prav Kovalainen.

"Mislim, da je Heikki zelo zanimiv voznik," je bil sicer zelo kratek Whitmarsh v pogovoru za angleški časnik Guardian. 25-letni Finec je najboljši dosežek svoje debitantske sezone dosegel na Japonskem, ko je z Renaultom osvojil drugo mesto, sezono je sicer končal pred moštvenim kolegom, Italijanom GianCarlom Fisichello. McLaren Mercedes je s finskimi dirkači dosegal velike uspehe, prvaka sta postala Keke Rosberg in Mika Häkkinen, blizu je bil tudi Kimi Räikkönen. Prosti sedež v McLarnu je edini preostali prosti v boljših moštvih, samo še ekipi Force India in Super Aguri nista potrdila voznikov za 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.