Šport > Moto športi
25 ogledov

McLarnov inženir v drami na letalu

eric boullier cessna letalo pilot Reševalni pas/Twitter
Drugi mož McLarna Eric Boullier in marketinški guru Zak Brown sta se iz Le Mansa vračala v Veliko Britanijo, ko je na letalu prišlo do električne okvare in posledične odpovedi nekaterih instrumentov.

Eric Boullier in ustanovitelj marketinške agencije JMI Zak Brown sta na poti iz Le Mansa proti Veliki Britaniji doživela neprijeten šok, saj je prišlo do okvare enomotornega letala Cessna v lasti dirkača Richarda Deana.

Poleg dveh članov posadke je bil na krovu še izkušen pilot Alastair Breckon, ki se je odločil, da se bo trojica vrnila v Le Mans in poskušala zasilno pristati. Odločitev se je izkazala za pravilno.

''Spal sem, nato pa sta me zbudila in povedala, da se vračamo Le Mans in da smo ostali brez komunikacije. Bila sta povsem mirna. Pravkar smo se približevali morju. Akumulator je odpovedal in vse je šlo po zlu. Upali smo, da ne bo odpovedal še motor. Morali smo se spustiti na nižjo nadmorsko višino, da je Eric lahko poklical v Le Mans, kjer so nato poklicali gasilsko brigado in zaprli letališče,'' je povedal Brown.

Največja zasluga za varen pristanek gre pilotu, ki se se je zanašal na 30 let izkušenj. ''Pilot je bil izjemen. To se mu v 30 letih ni pripetilo, tako da je bilo zanj prvič. Gasilci so nas lovili, vendar se je vse srečno končalo,'' je povedal Brown in kasneje na Twitterju zapisal: ''No, to pa je bilo za las.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.