Šport > Moto športi
17 ogledov

McLarnov načrt: tri dvojne zmage

V Monzi in Singapurju se je zapletel v nesreči, v Suzuki so ga spremljale tehnič Žurnal24 main
Mark Webber in Red Bull gresta na zadnje tri dirke kot vodilna. Ferrari in McLaren sta v vlogah zasledovalca. Rdeči želijo boljše kvalifikacije, srebrni verjamejo, da lahko dosežejo tri dvojne zmage.
"Ničesar se ne nimamo bati. Lani smo bili v Braziliji in Abu Dabiju konkurenčni," sporoča vodja Red Bulla, Christian Horner.

Na VN Japonske sta končala na četrtem oziroma petem mestu (za vsemi tremi tekmeci za naslov prvaka) in tako sta pred zadnjimi tremi dirkami v najslabšem položaju. Jenson Button in Lewis Hamilton, dirkača McLaren Mercedesa in zadnja dva svetovna prvaka. Hamilton, ki je na zadnjih treh dirkah zbral le 10 točk, za vodilnim Markom Webbrom (Red Bull) zaostaja 28 točk, Button, ki je trenutno peti, pa še tri točke več. Britanska dirkača se ne predajata. "Na voljo je še 75 točk. Tekmeci zagotovo ne bodo zmagali na preostalih treh dirkah. Mogoče bomo na vsaki mi. Vse je še možno," je odločen Hamilton. "Smo dovolj hitri, le končati moramo dirko brez težav." In teh še posebej Lewisu na zadnjih dirkah ni manjkalo: v Monzi in Singapurju se je zapletel v nesreči, v Suzuki je moral zaradi menjave menjalnika startati šele z osmega mesta, nakar je na dirki ostal brez tretje prestave in izgubil še eno mesto. "Za mano je najtežji vikend v sezoni, gotovo pa to ni bil najtežji v karieri. Leta 2007 sem v dveh zaporednih vikendih izgubil naslov prvaka."

Ferrarijev načrt za uspeh je: "Če bi bili na kvalifikacijah boljši od Red Bulla, bi jih lahko premagali," pove Stefano Domenicali.

Motivirani smo kot še nikoli, še poudarja Hamilton. Tudi Button se strinja, da ni še nič izgubljeno. "Zagotovo še ni konec. Če zmagamo na vseh treh dirkah in je Webber vselej tretji, ima sicer točko več, a tu sta še Sebastian Vettel in Fernando Alonso, ki mu bosta gotovo kradla točke," je izračunal branilec naslova. Vendarle se zdi, da imata Red Bull in Ferrari ta hip boljši dirkalnik. Ker so vsa tri moštva zelo izenačena, bodo odločale tudi karakteristike preostalih treh dirkališč – korejski Jeongam je uganka, Interlagos je hiter in tako povšeči Red Bullu, ulični Abu Dabi bo tekmece spet bolj strnil. "Treba se je boriti do konca in točno to bomo storili. Lepo bi bilo, če bi osvojil naslov prvaka, če pa ga ne bom, ga pač ne bom. Naslednje leto bo nova priložnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.