Šport > Moto športi
13 ogledov

McLarnove obtožbe vse resnejše

Renault se je zaradi pomanjkanja dokazov za domnevno krajo McLarnove intelektual Žurnal24 main
Moštvo formule 1 McLaren Mercedes obtožuje konkurenčno ekipo Renaulta, češ da so se okoristili s tehničnimi podatki njihovega moštva. Razsežnosti nove vohunske afere v formuli 1 so vse večje.
Renault, konstruktorski prvak v sezonah 2005 in 2006 svetovnega prvenstva formule 1, se mora 6. decembra zglasiti na zaslišanju v Monaku, da bi odgovoril na obtožbe McLaren Mercedesa. Bivši McLarnov inženir Phil Mackereth naj bi po besedah moštva Rona Dennisa izpred nekaj tednov skice dirkalnika in tehnične podatke posredoval Renaultu. Informacije, ki so v javnost pricurljale ta petek, pa namigujejo, da se je Renault z McLarnovimi podatki okoristil mnogo bolj kot je bilo sprva rečeno. Zaupne podatke, tehnične karakteristike McLarnovega bolida za sezoni 2006 in 2007, naj bi na zgoščenke prekopirali marca 2006, septembra naj bi si jih Ranault naložil na svoj računalniški sistem. Dostop do njih naj bi imelo 18 renaultovih inženirjev. Teh informacij za zdaj niso komentirali niti pri Renaultu in McLarnu niti na organizaciji FIA.

Zaradi podobnega primera je bil letos McLaren Mercedes, zaupne podatke so pridobili pri Ferrariju, kaznovan s 100 milijoni dolarjev ter odvzemom vseh konstruktorskih točk. Dokazov, da bi bil McLarnov dirkalnik zato res boljši, ni bilo. Angleški mediji pišejo, da Renault ni pridobil toliko od McLarna kot je McLaren od Ferrarija, ter da z obtožbami McLaren želi pokazati, da ni edini vpleteni v vohunsko afero.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.