Šport > Moto športi
88 ogledov

McLarnu zmanjkalo potrpljenja

honda mclaren EPA
Zdelo se je, da gre za sanjsko navezo, a se je izkazalo, da je vse prej kot to.

Ko je japonski proizvajalec Honda leta 2014 napovedal svojo vrnitev v elitni dirkaški šport, so marsikomu na dan privreli spomini na čase Ayrtona Senne in Alaina Prosta, a realnost ekipe iz Wokinga je danes precej drugačna od tiste, kateri smo bili priča v poznih 80. in zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja. 

McLaren je s Hondinimi motorji od leta 1988 do 1992 nanizal 44 zmag in 53 najboljših startnih položajev, danes pa je uspeh že, če se uvrsti v drugi del kvalifikacij.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Ne Fernando Alonso, sicer eden najboljših dirkačev v karavani, ne Stoffel Vandoorne ali Jenson Button, ki je v Monte Carlu nadomeščal španskega dirkača, v letošnji sezoni niso osvojili točke. Ekipa iz Wokinga je prikovana na dno konstruktorske razvrstitve in nič ne kaže, da bi se stvari obračale na bolje. Šef ekipe Zak Brown je za slabe rezultate okrivil Hondo, ki v poplavi novih pravil ni sposobna sestaviti konkurenčnega pogonskega sklopa.

"Honda trdo dela, vendar je izgubljena. Pred kratkim smo izvedeli, da posodobitve ne bodo nared za Kanado. Nimamo časovnega okvira, kar je zelo zaskrbljujoče. Ne moremo posedati v neskočnost," je povedl Brown.

"Težko čakamo posodobitve in zelo smo razočarani, da jih ne bo. Ni vprašanje truda, ampak jim preprosto ne uspe. Želimo si osvojiti naslov s Hondo, a treba se bo vprašati, ali je to sploh mogoče. Zelo smo zaskrbljeni. Pogrešamo posodobitve. Približujemo se naši meji," je dodal šef McLarna.

Govorice o predčasni prekinitvi sodelovanja so krožile že lani, čeprav je McLaren sezono končal na šestem mestu konstruktorske razpredelnice. Po mnenju nekdanjega svetovnega prvaka Nigela Mansella (1992) tako ne bo šlo več naprej.

"Žal mi je za oba. Sam sem bil v odličnem položaju, saj sem s Hondinimi motorji dirkal takrat, ko so bili najboljši na svetu. Čakajo jih velike odločitve. Mislim, da nihče ne bo presenečen," je na klavrnost položaja opozoril upokojeni britanski dirkač.

mclaren | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.