Šport > Moto športi
56 ogledov

Med elito prvič štirje Slovenci

Tim Gajser Tim Gajser/Facebook
Latvijski Kegums bo konec tedna gostil sedmo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu. V elitni kategoriji MXGP bodo tekmovali štirje slovenski motokrosisti, in sicer Tim Gajser, Klemen Gerčar ter Peter in Jernej Irt.

Na zadnji dirki na peščeni podlagi v nizozemskem Valkenswaardu je slavil Francoz Gautier Paulin, Tim Gajser pa je bil peti in se drugič v tej sezoni ni uvrstil na zmagovalni oder. A Slovenec še vedno vodi v skupnem seštevku SP, pred Italijanom Antoniem Cairolijem ima 14 točk prednosti.

Nedeljska dirka bo še bolj kot običajno zanimiva za slovenske navijače, saj bodo prvič na isti dirki v elitni kategoriji tekmovali štirje slovenski predstavniki. Branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser je v nedeljo v Slovenskih Konjicah odpeljal še dirko za državno prvenstvo, kjer je zmagal in se v Latvijo odpravlja z dobrimi občutki.

"Proga v Latviji mi je všeč in mi ustreza. Lani sem na tej dirki zmagal. Po vsaki dirki se rad vrnem domov, da si naberem novih moči in se pripravim za naslednjo. Vmes sem pretekli vikend odpeljal še dirko državnega prvenstva. Ko sem doma, treniram po ustaljenem urniku in tako je bilo tudi tokrat, zato verjamem, da me v Latviji ponovno čaka uspešen vikend," je napovedal Gajser. Lani je bil v Latviji njegov glavni tekmec v boju za zmago Antonio Cairoli, ki bo sodeč po letošnjih predstavah nevaren tudi ta konec tedna.

Gerčar cilja na prve točke

Klemen Gerčar upa, da se bo v Latviji prvič letos vpisal med dobitnike točk: "Glede na izkušnje s prvih dveh dirk na evropskih tleh, je v Latviji moj cilj, da osvojim kakšno točko. Tudi dirka državnega prvenstva, ki sem jo odpeljal minulo nedeljo, je bila dober pokazatelj trenutne pripravljenosti. Zato verjamem, da mi lahko s kančkom športne sreče to tudi uspe."

Petru Irtu upanje na dober rezultat vlivata podlaga latvijske proge in pa dober rezultat z dirke nemškega prvenstva, ki jo je odpeljal pretekli konec tedna. "Iz dirke v dirko mi gre bolje, podlaga v Latviji mi ustreza, zato mislim, da se lahko uvrstim kakšno mesto više kot na prejšnjih tekmah," je napovedal mlajši od bratov Irt.

Zaradi poškodbe pa bo Jernej Irt v elitni kategoriji MXGP tekmoval prvič letos. Dirki v Italiji in na Nizozemskem je moral namreč izpustiti. Minuli vikend je za trening odpeljal dirko nemškega državnega prvenstva, na motor pa je zaradi poškodbe sedel šele pred dvema tednoma.

"Poškodba še ni povsem sanirana, z motorjem sem začel trenirati šele pred dvema tednoma. Zato pred dirko nimam visokih pričakovanj. Z ekipo gremo na dirko predvsem zato, da vidimo, kje smo trenutno in kaj vse je še treba izboljšati za uspešno nadaljevanje sezone," je previden Jernej Irt.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.