Šport > Moto športi
25 ogledov

Menjava pnevmatik je šla na roko Red Bullu

Vettel Newey Red Bull VN Italije velika nagrada Monza formula 1 dirka EPA
Tehnični vodja ekipe Red Bull Adrian Newey je priznal, da je Pirellijeva odločitev o menjavi pnevmatik sredi sezone koristila njegovi ekipi in ji odprla pot do novega zmagoslavja.

Za nami je še eno sezone Formule 1, v kateri si je Red Bull znova pokoril vso konkurenco in slavil tako v individualnem kot konstruktorskem seštevku za svetovni pokal. Eden od odgovrnih za dobre rezultate moštva je njihov tehnični vodja Adrian Newey, ki pa je priznal, da je Red Bull imel tudi precej sreče ob medsezonskih spremembah.

"Mislim, da smo videli, da je bilo ob začetku sezone zelo tesno med nami in drugimi ekipami. Ferrari je začel zelo močno, prav tako je bil močan Mercedes in avgusta se nam je zdelo, da bo v letošnji sezoni težko ponovno zmagati," je dejal Newey nato pa se dotaknil ključne točke prvenstva, ki je tehtnico nagnila v korist moštva iz Avstrije.

"Potem smo naredili nekaj manjših sprememb, Pirelli pa se je vrnil k pnevmatikam, ki so jih uporabili v sezoni 2012. Ta sprememba nam je definitivno pomagala, verjetno precej bolj kot našim tekmecem," je pojasnil mojster za zmagovitim bolidom. Ob tem je poudaril, da ta menjava ni kaznovala moštev, ki so avtoe pripravili za delovanje na gumah za letošnjo sezono, saj naj bi imeli tisti, ki so od njih profitirali, zgolj srečo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.