Šport > Moto športi
6 ogledov

Mercedes: Bolj drugačen, kot se zdi

mercedes w06 EPA
Mercedes je zatrdil, da so spremembe v notranjosti dirkalnika W06 radikalnejše, kot razkriva zunanja podoba srebrne puščice.

Mercedesov W06 je po svojem izgledu zelo podoben tistemu, s katerim sta v lanski sezoni dominirala svetovni prvak Lewis Hamilton in njegovi prvi izzivalec Nico Rosberg. Aldo Costa, vodja inženirjev, pravi, da je realnost bolj zapletena, kot se zdi na prvi pogled.

''Letošnji dirkalnik je očitna evolucija. V resnici ima ogromno drugačnih komponent, ki jih od zunaj ne vidite. Rezultati prvih testiranj v Jerezu so bili pozitivni v vseh pogledih. Napredek od leta 2014 je očiten in skladen z našimi pričakovanji, čeprav v Španiji nismo testirali hitrosti, temveč zanesljivost dirkalnika,'' je povedal Costa in dodal, da tehnični aspekt ostaja najšibkejša točka srebrne ekipe.

Ferrari ne pričakuje čudežev

sergio marchionne | Avtor: EPA EPA
Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne navkljub spodbudnim rezultatom v Jerezu, kjer sta bila najhitrejša Kimi Räikkönen in Sebastian Vettel, v prihajajoči sezoni ne pričakuje čudežev.

''Vesel sem, da se je dirkalnik tako dobro odrezal, a hiter krog in celotna dirka sta nekaj povsem različnega. V delo fantov brezpogojno zaupam. Bomo videli, ko se bo v Avstraliji začelo prvenstvo. Ne pričakujem čudežev, a pomemben je napredek,'' je povedal Marchionne.

Red Bull pogreša Neweyja

Red Bull v letošnji sezoni prvič po letu 2011 ne bo branil naslova prvaka, za nameček pa mora avstrijska ekipa zapolniti praznino, ki je nastala z odhodom Adriana Neweyja. Britanski inženir ostaja povezan z rdečimi biki, vendar je zaposlen z drugimi projekti.

''Še vedno je zelo motiviran,'' je povedal šef ekipe Christian Horner. ''Če se bodo pravila omehčala in postala bolj vabljiva, ga bo morda spodbudilo, da se vrne. Nahaja se v obdobju življenja, ko ga veselijo novi izzivi. V srcu je še vedno dirkač, strasten do formule ena in izjemno tekmovalen,'' je dodal Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.