Šport > Moto športi
26 ogledov

Mercedes izdal opozorilo

toto wolff niki lauda EPA
Toto Wolff je po drami, ki je zaznamovala tiskovno konferenco po dirki za VN Kitajske, poslal jasno sporočilo Lewisu Hamiltonu in Nicu Rosbergu.

Dirkača Mercedesa sta se na tiskovni konferenci po dirki v Šanghaju zapletla v burno izmenjavo, potem ko je Rosberg moštvenemu kolegu očital, da je ogrozil njegovo dirko, svetovni prvak pa se je branil, da Nemčeva dirka ni njegova odgovornost.

Hamilton naj bi Rosberga zadrževal za seboj, s čimer se Britanec ni strinjal. ''Če bi bil jaz na drugem ali tretjem mestu, bi poskušal nekaj narediti. Ne bi vozil dve sekundi zadaj, da bi varčeval z gumami,'' je povedal svetovni prvak in dodal, da ga Nemec nikoli ni poskušal napasti.

Dirkača sta se kasneje pogovorila na štiri oči in zakopala bojno sekiro, šef Mercedesa Toto Wolff pa opozarja, da se bo brez oklevanja zatekel k nepriljubljenim odločitvam, če bo dobil občutek, da rivalstvo med Hamiltonom in Rosbergom škoduje rezultatom ekipe.

Hamilton Rosberg Mercedes | Avtor: EPA EPA
''Morda, če bo ogrožena zmaga proti Ferrariju,'' ukazov iz garaže ne izključuje Wolff. ''Zatekli se bomo k nepriljubljenim odločitvam in posegli med njiju,'' je dodal.

''Naš prvi cilj, ki smo ga določili skupaj z dirkačema, je odgovornost do ekipe in naše znamke. Ne gre le za dirkača, temveč za tisoče ljudi, ki delajo na tem dirkalniku. Če bomo prišli do točke, ko bo treba poseči vmes, ker bomo izgubljali dirke, potem bomo to tudi naredili. Nimamo takšne prednosti, kot smo jo imeli lani,'' je dodal šef Mercedesa.

Wolff osebno ni naklonjen ukazom iz garaže, čeprav razume, zakaj so v preteklosti to pogosto počeli. ''Razumem, zakaj so to počeli, če je bilo prvenstvo ogroženo. Moram potrkrati na les, mi še nismo bili v takšnem položaju. Od zdaj naprej bo možen nadzor, a brez drastičnih ukrepov,'' je napovedal Wolff.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.