Šport > Moto športi
31 ogledov

Mercedes jima polaga na srce

hamilton wolff rosberg EPA
Šef Mercedesa je še enkrat opozoril Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga, naj z internimi dvoboji ne ogrožata rezultatov nemške ekipe, saj se bodo v nasprotnemu primeru posluževali drugačnih ukrepov.

Čeprav so pri Mercedesu v sezoni 2015 v formuli 1 osvojili vse, kar je bilo mogoče, pa pri srebrnih v prihodnost gledajo tudi z nekaj previdnosti. Na tradicionalni zabavi Mercedesove ekipe ob koncu leta je vodja moštva Toto Wolff jasno namignil, da ne bodo trpeli nobenih prepirov v garaži.

Mercedesova zabava z imenom Stars&Cars je, ob vsem blišču pravkar končane sezone, postregla še s pričakovanji nove. In tudi z opozorilom obema dirkačema, naj bosta v letu 2016 umirjena.

Med Nemcem in Britancem, ki sta sezono 2015 končala na drugem in prvem mestu med posamezniki, skupno pa poskrbela za Mercedesov konstruktorski naslov, so iskrice povsem običajne. Občasno sta tako sprta, da niti ne govorita, Mercedes pa skuša preprečiti, da bi njune muhe in osebne zamere imele posledice pri rezultatih.

"Sovraštvo bi bilo za moštvo zelo slabo. Če bo šlo tako naprej, bomo morali razmisliti o našem paru dirkačev," je Wolff jasno namignil, da zasedba pri Mercedesu v prihodnosti morda ne bo enaka kot doslej. "Stvari bomo pozorno spremljali. Pomembno je, da v garaži ne prihaja do sporov. Na prvem mestu je moštvo," še dodaja Wolff.

Vodja moštva meni, da je ena od njegovih nalog tudi ta, da kroti oba dirkača, ki sta lahko zelo samosvoja in trmasta: "Moja naloga je, da njuno močno rivalstvo in tekmovalnost spremenim v pozitivno plat za ekipo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.