Šport > Moto športi
9 ogledov

Mercedes: "Ne pričakujte čudeža"

Srebrni iz Stuttgarta so zelo previdni. Pravijo, da ne bo čudeža. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Lani prvaki, letos razočaranje – Mercedes. In v 2011? "Ne pričakujte čudeža," prizna Ross Brawn. Bo pa to gotovo še ena izenačena sezona. "Nemogoče je napovedati, kdo bo najboljši," meni Adrian Newey.
Novi Red Bull bo le evolucija (nadgradnja) dirkalnika iz sezone 2010, medtem ko bo novi Ferrari revolucionaren. Monokok slednjega je pred prazniki že prestal Fiin crash test.

S prelomom leta se bo delo v tovarnah formule 1 vrnilo v ustaljene tirnice. Predstavitve in testiranja dirkalnikov za sezono 2011 se bližajo, kar pomeni, da razvoj le-teh prehaja v zadnjo fazo. Konkurenca je bila v iztekajočem letu široka in izenačena, zatorej v napovedih za novo vsi ostajajo zelo previdni. "Mislim, da je nemogoče napovedati, kdo bo najboljši," pravi oblikovalec najboljšega dirkalnika 61. sezone, Adrian Newey. "Resnica je – in to je čar avtomotošporta , da se vse lahko zelo hitro spremeni. Če bodo drugi to zimo naredili boljši posel, se bo razmerje moči pač spremenilo." Naj bo Newey še tak mojster, to še ne pomeni, da bo Red Bull spet najhitrejši, in to tehnični direktor prvakov pošteno prizna.

Pirelli je opravil petdnevni test novih pnevmatik za formulo 1. Prvo testiranje dirkalnikov bo med prvim in tretjim februarjem. Skupno bo 15 testnih dni. Prva dirka 13. marca.

Pričakovati je, da bosta prva zasledovalca ostala Ferrari in McLaren Mercedes. Potihoma marsikdo računa na Lotus Renault, medtem ko si pri Mercedesu še sami ne upajo razmišljati o zmagoviti sezoni. "Zaostanek, ki ga moramo nadoknaditi, je zelo velik. Potreben bo čas. Ne vem, kako dolgo bo trajalo," razmišlja Nico Rosberg. "Bomo videli. Težko je napovedati. Kar pa je gotovo, je, da bomo boljši kot letos." Mladi Rosberg je edino uteho v sicer povprečni sezoni 2010 našel v tem, da je bil boljši od zmagovalca 91 dirk, Michaela Schumacherja. Tudi njegov šef ni mnogo bolj optimističen. "Razvoja za 2011 nismo začeli zelo zgodaj. Niti nimamo toliko sredstev kot tri ekipe pred nami. Ne pričakujte čudeža," je dejal Ross Brawn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.