Šport > Moto športi
15 ogledov

Mercedes: Ni razloga za paniko

toto wolff EPA
Mercedes je na dirki za VN Singapurja vknjižil najslabši rezultat v letošnji sezoni, šef ekipe Toto Wolff pa trdi, da ni razloga za preplah.

Srebrna puščica iz Brackleyja, ki je bila v prvih 18 mesecih nove dobe dirkalnikov F1 praktično nedotakljiva, se v Marini Bay ni mogla kosati s Ferrarijem in Red Bullom.

Sebastian Vettel je s tretjo zmago v sezoni nakazal, da bi se lahko vmešal v boj za svetovnega prvaka, a Toto Wolff ostaja pomirjen, saj je prepričan, da prednost Mercedesa ni zbledela čez noč in da bodo že v Suzuki spet tam, kjer smo jih bili vajeni v preteklem letu in pol.

Mercedes je za svoje težave - Nico Rosberg je bil četrti, Lewis Hamilton pa je odstopil - okrivil pnevmatike, čeprav ni znal pojasniti, zakaj je dirkalnik W06 gumo odžiral na tako agresiven način. Wolff pravi, da si s tem niso belili glave.

''Ne. Ostati moramo mirni, saj gre za zelo specifično dirkališče,'' je na vprašanje, ali je ekipa po dirki strnila glave, da bi ugotovila, kaj se je zgodilo, odvrnil Wolff. ''Guma se na različnih dirkališčih odziva različno. Čez teden dni nas čaka Suzuka. Dirkalnik je enak, nismo izgubili hitrosti, potrebujemo le metodičen pristop,'' je prepričan šef Mercedesa.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA
''Sam sem vedno pesimist, vendar ne verjamem, da lahko na tako dramatičen način izgubiš hitrost od enega konca tedna do drugega. Prav tako ne verjamem, da je nekdo nadoknadil sekundo in pol v enem tednu. Kriva je guma. Pogovarjal sem se z dirkači in degradacija je ogromna. Nerazložljivo,'' je pojasnil Wolff.

Šef srebrnih je priznal, da je Ferrari naredil velik korak naprej, kar so opazili že na dirki v Monzi, a poudaril, da je razlika med Vettlom in Hamitlonon še vedno zajetnih 49 točk.

''Ko so pripeljali nov motor, so več kot očitno naredili korak naprej in dirkalnik bodo še razvijali. A spomnite se Spaja, kjer jim je bilo zelo težko in dirkalnik ni bil dovolj dober za stopničke. Ostati moramo osredotočeni in se zavedati, da imamo močno ekipo, dober dirkalnik in motor,'' je poudaril Wolff in dodal: ''Sebastiana loči 49 točk in to je veliko. Je pa to manjša klofuta, zaradi katere bomo zmage cenili bolj kot v peteklosti.''

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.