Šport > Moto športi
17 ogledov

Mercedes odhaja iz formule ena?

mercedes team EPA
Mesec dni po prvi zmagi za ekipo Mercedes, odkar so se leta 2009 vrnili v karavano kot samostojno moštvo, so se pojavila namigovanja, da naj bi ekipa resno razmišljala o odhodu iz formule ena. Razlog za spor tiči v sestavi odločujočega telesa formule ena, iz katerega je bil Mercedes izvzet.

Po poročanju časnika The Times naj bi Mercedes v zadnjih dveh desetletjih za dirkanje porabil več kot milijardo funtov, zdaj pa razmišlja o odhodu, ker niso dobili sedeža znotraj nadzornega sveta, ki bo v prihodnosti krojil usodo formule ena. Bernie Eccelstone naj bi medtem sedež obljubil Red Bullu, ki je prav tako relativno nova ekipa, in Ferrariju. V primeru odhoda Mercedesa iz karavane bi to pomenilo izgubo kar tisočih delovnih mest. Nemška ekipa pa je za zdaj namigovanja ovrgla, saj so še vedno sredi pogajanj.

Dejstvo je, da bodo svoje predstavnike v odboru zagotovo dobili McLaren, Ferrari in Red Bull, kar pomeni, da bo Mercedes odrezan od dogajanja in vpliva na odločitve. Predstavniki ekipe vztrajajo, da trenutno potekajo intenzivni pogovori s CVC Capital Partners, ki so lastniki komercialnih pravic tega športa. ''Pogovarjamo se z lastniki komercialnih pravic in vas prosimo za razumevanje, da trenutno ne komentiramo vsebine teh pogovorov,'' je povedal predstavnik ekipe.

Oglasil se je tudi podpredsednik Mercedesa Norbert Haug, ki vztraja: ''V govoricah o odhodu ni nikakršne resnice.'' Mercedes je v Formulo 1 vstopil že leta 1954, vendar so se iz športa umaknili po samo dveh sezonah. Nazaj v elitno tekmovanje so se vrnili štiri desetletja kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.