Šport > Moto športi
12 ogledov

Mercedes res namesto Ferrarija

Moštvu Force India s ferrarijevimi motorji ni uspelo zbrati niti točke. Sodelova Žurnal24 main
Moštvo formule 1 Force India je predčasno prekinilo pogodbo z zdajšnjim dobavijteljem motorjev Ferrarijem. Moštvu Indijca Vijaya Mallye bo poslej pomagal Mercedes.
 
 

Force India se zahvaljuje Ferrariju za vso dosedanjo pomoč, ki je bila vselej na najvišji ravni

Vijay Mallya

 
Moštvo formule 1 Force India v naslednji sezoni ne bo več sodelovalo s Ferrarijem, ki je indijski ekipi v letošnji še dobavljal motorje. Tudi v tovarni iz Maranella so potrdili, da je Force India predčasno prekinila pogodbo. Kot se je že nekaj časa govorilo bo imela ekipa  Vijaya Mallye odslej zaveznika v nemškem Mercedesu. Indijski lastnik moštva, ki v sezoni 2008 ni osvojilo niti točke v svetovnem prvenstvu, je že pred časom napovedal, da ne bo nadaljeval sodelovanja s Ferrarijem, če mu Italijani ne bodo zagotovili popolne oskrbe z motorji in menjalniki. "Force India se zahvaljuje Ferrariju za vso dosedanjo pomoč, ki je bila vselej na najvišji ravni," pa lastnik Force Indie ni ničesar očital ekipi iz Maranella. Ta ponedeljek je Mallya potrdil, da so podpisali enoletno pogodbo z Mercedesom, ki jim bo ob motorju dobavljal še sistem KERS, menjalnik in hidravlični sistem. "Zelo smo veseli, da bomo poslej sodelovali z McLarnom in Mercedesom. McLaren in Mercedes sta pomembni blagovni znanmki v dirkaškem športu, ki sta dosegli že marsikaj, nenazadnje naslov prvaka v letošnji sezoni," je v uradnem obvestilu zapisal Mallya.

V najslabši ekipi formule 1 pa ne bo prišlo le do sprememb pri dobavitelju motorjev. Po koncu sezone je namreč Mallya - ekipo je kupil konec leta 2007, ko se je imenovala še Spyker - odslovil vodjo moštva Colina Kollesa in prvega inženirja Mika Gascoyna. Prvega bo na mestu vodje ekipe zamenjal kar samozavestni lastnik sam, pri iskanju nadomestnega prvega moža tehnične stroke pa se je za zdaj zatekel k dosedanjima Gascoynovima pomočnikoma Marku Smithu in Jamesu Keyu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.