Šport > Moto športi
22 ogledov

Mercedes se ozira proti Ferrariju

ferrari jerez testiranje f1 2015 raikkonen Reuters
Novinec v F1, 22-letni Felipe Nasr (Sauber), je bil najhitrejši tretji dan predsezonskih testiranj v Jerezu. Nico Rosberg je priznal, da je Ferrari pod budnim očesom Mercedesa.

V Jerezu se nadaljujejo dobre predstave moštev, ki jih poganjajo Ferrarijevi motorji. Potem ko je bil prva dva dneva najhitrejši Sebastian Vettel (Ferrari), je tretji dan na vrhu razpredelnice končal Felipe Nasr z Sauberjem.
Štirikratni svetvovni prvak je poskočnega konjička z oznako SF15-T tretji dan prepustil Kimiju Räikkönenu, ki je dosegel drugi najhitrejši čas. Mercedes se v Jerezu bolj kot časom posveča kilometrini, saj je tudi tretji dan odpeljal več krogov kot katerakoli druga ekipa (151). Nico Rosberg, ki je sedel za volanom srebrne puščice, je z zaostankom slabe pol sekunde končal na tretjem mestu.

Rosbergov motor je ugasnil v 93. krogu, kar nakazuje na to, da imajo srebrni še vedno nekaj težav z zanesljivostjo. V ponedeljek so manjše tehnične okvare pestile tudi Lewisa Hamiltona.

''Seveda smo pozorni na konkurenco in Ferrari nam je v zadnjih nekaj dneh odprl oči,'' je priznal Rosberg in dodal: ''Verjamemo, da bomo sezono začeli dobro in da bomo prednjačili v razvoju.''

Šef Red Bulla napadel Mercedes

Christian Horner je srebrne obtožil, da s kilometrino razkazujejo svoje mišice, kar pa Nemec odločno zanika. ''Naš cilj je kilometrina, ker je bila lani zanesljivost naša najšibkejša točka. Pomembno je, da pred VN Avstralije ugotovimo, kakšne so težave. V Barceloni bo na voljo zelo malo časa pred začetkom dirkaškega konca tedna v Avstraliji, zato bo morebitne nepravilnosti težje odkriti. Vse, kar najdemo tukaj, bo lažje odpraviti, zato je pomembno, da naredimo čim več kilometrov,'' je pojasnil Rosberg.

hamilton rosberg jerez testiranje f1 2015 | Avtor: EPA EPA

Räikkönen ni ponovil dosežka novega moštvenega kolega. Nekdanji svetovni prvak se je zadovoljil z drugim mestom. ''Ekipa je zelo napredovala na vseh področjih, ki so nam povzročala težave. Prezgodaj je govoriti o rezultatih. Sebastian ima za seboj nekaj uspešnih dni. Trudimo se po najboljših močeh in prepričan sem, da lahko dosežemo dobre rezultate. Zagotovo se premikamo v pravo smer,'' je povedal Räikkönen.

McLaren se je odrezal za odtenek bolje kot v preteklih dneh, čeprav je Fernando Alonso odpeljal le 32 krogov in za najhitrejšim časom zaostal več kot 14 sekund. ''Velik korak naprej,'' je tretji dan testiranj povzel dvakratni svetovni prvak.

ferrari jerez testiranje f1 2015 | Avtor: Reuters Reuters
Več kot 90 krogov so naredili pri Sauberju, Ferrariju, Mercedesu, Lotusu in Toro Rossu. Danil Kvjat (Red Bull), ki v ponedeljek ni dosegel uradnega časa, je spremljal vožnjo moštvenega kolega Daniela Ricciarda. Avstralec je odpeljal 49 krogov, kar je na koncu zadostovalo za sedmi čas.

Formula 1, testiranja, Jerez, 3. dan:

1. Felipe Nasr (Sauber) 1:21.545, 108 krogov
2. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1:21.750, 92
3. Nico Rosberg (Mercedes) 1:21.982 151
4. Felipe Massa (Williams) 1:22.276, 71
5. Pastor Maldonado (Lotus) 1:22.713, 96
6. Carlos Sainz (Toro Rosso) 1:23.187, 136
7. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:23.901, 48
8. Fernando Alonso (McLaren) 1:35.553, 32

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.