Šport > Moto športi
16 ogledov

Mercedes zadal nov udarec McLarnu

lewis hamilton Reuters
Potem ko je McLaren za Mercedes zamenjal prvi zvezdnik ekipe Lewis Hamilton, je britanska ekipa ostala še brez tehničnega direktorja Paddyja Lowea. Navedbe šefa Mercedesa Rossa Browna, da Lowe ne bo okrepil ekipe, so se tako izkazale za neresnične, razen če Britanec načrtuje svoje slovo.

Šef Mercedesa Ross Brawn, ki bo v prihajajoči sezoni računal na Lewisa Hamiltona, je prejšni mesec zatrdil, da tehnični direktor McLarna Paddy Lowe ne bo okrepil nemške ekipe. ''Paddyja ne bo. Če se bom odločil za odhod, potem bo prišel. Imamo načrt. Imamo tudi rezervni načrt,'' je dejal Brawn.

ross brawn | Avtor: EPA EPA
Nove špekulacije o Brawnovi prihodnosti je sprožil McLaren, ki je razkril, da bo Lowea po koncu sezone 2013 zamenjal Tim Goss. Lowe bo do takrat ostal v garaži McLarna, vendar bo ''opravljal druge organizacijske naloge,'' je zatrdil šef ekipe Martin Whitmarsh.

Brawnova prihodnost tako ostaja uganka. Angleški mediji ugibajo, da bo Britanec, če Mercedesu ne uspe veliki met, zapustil ekipo. Udarci za McLaren, ki je ostal brez domnevno najhitrejšega dirkača v karavni, se tako kar vrstijo. Britanci imajo nekaj težav tudi z dobaviteljem motorjev (Mercedes) in že razmišljajo o menjavi za sezono 2014. Najbolj glasno se govori o Hondi, ki je McLaren oskrbovala v času velikih uspehov legendarnih Ayrtona Senne in Alaina Prosta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.