Šport > Moto športi
13 ogledov

''Mercedesa kot avtobusa na izletu''

hamilton rosberg vettel EPA
Lewis Hamilton (Mercedes) se je odzval na besede Sebastiana Vettla (Red Bull), ki je dejal, da sta bila Mercedesa na dirki za VN Monaka kot dva avtobusa, ki se odpravljata na izlet. Britanec očitke zavrača, čeprav priznava, da se še vedno ni povsem privadil na dirkalnik W04.

Sebastian Vettel (Red Bull), vodilni v skupnem seštevku prvenstva formule 1, se je po dirki za VN Monaka pritoževal nad tempom dirkačev Mercedesa, ki sta se na progo podala s prve startne vrste. ''V prvih krogih sem bil presenečen nad počasnim tempom. Ponavadi pred seboj pričakuješ dve srebrni puščici, vendar sta bila kot dva avtobusa, ki se odpravljata na izlet. Očitno je, da so imeli jasno strategijo in opravili so odlično delo,'' je povedal trikratni svetovni prvak.

Hamilton nad komentarji Nemca ni bil navdušen. ''Vettel je imel zadnja štiri leta najhitrejši avto, zato lahko govori takšne stvari. Mi iščemo pot navzgor. Učimo se, rastemo, se izboljšujemo, zato se ne strinjam z njim,'' je povedal Britanec.

Nekdanji svetovni prvak je na zadnjih treh kvalifikacijah zaostal za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom in priznava, da se še vedno privaja na dirkalnik W04. ''Moram se osredotočiti nase in se spraviti k sebi,'' je zaključil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.