Šport > Moto športi
19 ogledov

"Mi ne manipuliramo kot Ferrari"

Dietrich Mateschitz trdi, da ima Webber enake pogoje kot Vettel. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Raje prvak Alonso kot Webber. Zdi se, da ja takšna politika vodstva Red Bulla. In zato so tarča posmeha. A lastnik Dietrich Mateschitz odgovarja: "Mi ne manipulirano z rezultati, kot to počne Ferrari."
Tekmeci v veliki večini naslov privoščijo Webbru. "Imel je odlično sezono. Ekipa mu je dala jasno vedeti, da je številka 2, a se je vseeno boril," pove Lewis Hamilton (McLaren). "A Vettel je zelo hiter. Fernando je opravil odlično delo v drugi polovici sezone. Kdorkoli med njimi je lahko prvak." Pravzaprav ima teoretične možnosti tudi še Hamilton. Javnost se strinja, da bi bil to najbolj nor razplet sezone – red bullovca trčita med sabo in odstopita, Alonsu odpove motor in za točko je prvak Hamilton. "Ja, tudi sam imam še nekaj možnosti. Morda bom četrti in bodo nato vsi trije odstopili. Vse je možno."

Fernando Alonso (Ferrari) mora naslov prvaka osvojiti za več kot sedem točk, da bi bil ta pošten in zaslužen. Tako smo na zurnal24.si opozorili pred tednom dni. Šest dni še aktualnemu prvaku Jensonu Buttnu (McLaren) je vseeno, kdo ga nasledi, a se strinja z nami: "Ne vem, kdo bo prvak. Zelo tesno je. Odločalo se bo med Markom in Fernandom. Alonso je izjemen dirkač. Nekateri so bili sicer razočarani nad dogodkom iz Hockenheima in se bodo zato spraševali, ali si zasluži. Upam, da če postane prvak, postane za vsaj sedem točk."

Pred zadnjo dirko sezone ima španski dirkač osem točk prednosti pred Markom Webbrom in 15 pred Sebastianom Vettlom (oba Red Bull). Vprašanje o poštenosti je v teh dneh tako zelo aktualno, ker kaže, da bo Alonsu uspelo za manj kot sedem točk. In to bi se lahko zgodilo, ker pri Red Bullu nikakor ne želijo ukazati Vettlu, naj po potrebi pomaga Webbru. Za svojega ljubljenčka so pripravljeni tvegati naslov med dirkači, ki je vreden mnogo več od konstruktorskega, ki je že njihov.

"Mi ne manipuliramo z rezultati, kot to počne Ferrari," je odločen lastnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz. "Ves svet je obsodil Ferrarija za dogodek iz Hockenheima. Zdaj pa smo idioti postali mi, ker tega ne naredimo. O tem nismo niti razmišljali, saj oba naša dirkača ostajata v igri za prvaka." A besede, ki jih zdaj ponuja Mateschitz, in podobne, ki jih je po dirki vodja ekipe, Christian Horner, so po domače povedano prodajanje megle.

"Vettel je iz Schumijeve šole. To so vozniki, ki bi si dali prej odrezati nogo kot pa koga spustili predse," je pod člankom "O prvaku bo odločil Vettel, ne ekipa" včeraj zapisal eden od naših bralcev. Se strinjate? Povejte v komentarju. V anketi pa kliknite na vašega favorita.

Vsi dobro vemo, da Red Bull že vso sezono favorizira Vettla: spomnite se, kako je bilo v Silverstonu (dobil je boljši material) ali pa v Istanbulu (Vettel je povzročil nesrečo, pa so okrivili Webbra). "Ni slabo za dirkača številka 2," je po zmagi na VN VB dejal avstralski dirkač. Svetovalec ekipe, Helmut Marko, je pred tedni celo javno dejal, da bodo v naslednjih sezonah vse usmerili le v Vettla. To je le nekaj razlogov, da je ta hip Red Bull tarča posmeha. No, pa nikar ne prehitevajmo: če denimo Alonso odstopi in Vettel zmaga pred Webbrom (tako bi postal prvak z zmago več, a enakim številom točk), bodo vse te besede že v nedeljo zvečer povsem brezpredmetne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.