Šport > Moto športi
0 ogledov

Michael znova, Ralf poslednjič?

Michael Schumacher je v Jerezu testiral s Ferrarijem z aerodinamičnim paketom za Žurnal24 main
S testiranji v Jerezu se je uradno začela nova sezona Formule 1. Michael Schumacher znova v Ferrariju. Ralf Schumacher v četrtek zadnjič v formuli 1? Hamilton pogrešal svojega McLarna.

Prvi dan sta bila najhitrejša Nemec Nick Heidfeld (BMW) in Britanec Jenson Button (Honda), ki sta vozila s pnevmatikami brez profila in z aerodinamičnimi specifikacijami, kakršne naj bi uporabljali v sezoni 2009. Nova aerodinamika bi v sezoni 2009 pripomogla k večjemu številu prehitevanj, Heidfeld pa je zatrdil, da je vožnja z njo v povezavi s gumami "slick" prenevarna. S skoraj sekundo zaostanka za njima je bil tretji oziroma najhitrejši s pnevmatikami s profilom Španec Pedro de la Rosa, ki bi z dobrimi vožnjami lahko prišel do sedeža v ekipi McLaren Mercedesa. Za mesto dirkača v ekipi Renaulta se poteguje Nelson Piquet Junior (peti čas). Štirikratni svetovni prvak v ameriški seriji Champ Car, Francoz Sebastian Bourdais, je s Toro Rossom prvič testiral kot uradni član moštva (šesti čas). Bivši Renaultov dirkač, Italijan GianCarlo Fisichella, je odpeljal prve kroge z dirkalnikom Force India (bivši Spyker) in dosegel 14. čas. BMW je prvo priložnost v Formuli 1 omogočil Špancu Javierju Villi in Estoncu Marku Asmerju. V Toyoti pa se je javnosti predstavil Kamui Kobayashi, ki je bil s 114 krogi najaktivnejši na prvem dnevu testiranj. Slednji trije so bili najpočasnejši.

Na testiranje v Jerez je prispel tudi novi svetovni prvak Kimi Räikkönen. © AFP

 


V sredo je najhitrejši čas dosegel podprvak Lewis Hamilton (McLaren Mercedes). Drugi čas dneva je pripadel Škotu Davidu Coulthardu ( Red Bull ), sledila sta Ferrarijeva dirkača, Brazilec Fellipe Massa i n prvak Kimi Räikkönen . Na stezi je bilo vseh enajst moštev. Številni so obstali zaradi tehničnih okvar: Nick Heidfeld (BMW), Sebastian Vettel ( BMW ), Mark Webber (Red Bull), Nico Rosberg ( Williams ). "Res je bilo super biti znova za volanom mojega dirkalnika. Občutek je bil, kot da bi minila cela večnost od zadnje dirke v Braziliji. Res sem pogrešal svoj bolid, " je navdušenje nad začetkom testiranj izrazil Hamilton.

V četrtek je najhitrejši čas postavil Poljak Robert Kubica (BMW), sledila sta mu Lewis Hamilton in Felippe Massa. Dirkalnik nove ekipe Force India je preizkusil Nemec Ralf Schumacher , ki je tako kot Fisichella še brez sedeža za sezono 2008. Dosegel je zadnji, 20. čas in dejal, da je bil najverjetneje to njegov zadnji dan v formuli 1. V Ferrariju je testiral nekdanji dirkač Michael Schumacher, preizkusil je aerodinamiko za sezono 2009 in pnevamtike brez profila, a dosegel zgolj osmi čas. Tretji dan testiranj si je ogledalo kar 17000 ljudi. Zadnji dan testiranj (petek) so dirkači dosegli najhitrejše časa tedna, in sicer so bili najhitrejši trije Nemec Sebastian Vettel (Toro Rosso), Kubica in Rosberg. Četrti čas je dosegel Michael Schumacher, od novincev pa je bil najihitrejši Burdais z osmim časom

Lewis Hamilton je že pogrešal svojega McLaren Mercedesa. © AFP

 


Medtem sta v Le Castelletu v Franciji na promocijskem testiranju svoja dirkalnika zamenjala Finec Heikki Kovalainen in Francoz Sebastian Loeb . Svetovni prvak v reliju je sedel za volan bolida Formule 1, dirkač Renaulta pa je preizkusil Citroëna C4 WRC . "Izjemna izkušnja! Če sem pošten, je letošnji božič prišel malce prej. Prvič sem postal oče, osvojil sem četrti naslov prvaka v reliju in zdaj se mi je uresničila še ena želja – voziti dirkalnik Formule 1," je svoj posebni dan opisal Loeb. Z občutki zadovoljstva ni skoparil niti Kovalainen. O doseženih časih ne poročajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.