Šport > Moto športi
9 ogledov

Minister: "Hamilton je budala"

Mercedesa so policisti odpeljali. Hamilton pa je pot nadaljeval peš. (Foto: Reut Žurnal24 main
Avstralski minister za promet Tim Pallas je dirkača formule 1 Lewisa Hamiltona (McLaren) po divjanju na ulicah Melbourna označil za budalo. Nekdanji dirkač David Coulthard pa ga je vzel v bran.
To je zelo neumen mladenič. Povedal bom to. Lewis Hamilton je budala.
Tim Pallas

"To je zelo neumen mladenič. Povedal bom to. Lewis Hamilton je budala,“ je po divjanju Lewisa Hamiltona pred VN Avstralije v Melbournu dejal avstralski prometni minister Tim Pallas. Nekdanjemu svetovnemu prvaku so strogi avstralski policisti zaradi divjanja za 48 ur zasegli prestižnega mercedesa. Ob tem pa so mu izrekli tudi denarno globo. Britanec se je za svoje nespametno početje hitro opravičil, a to očitno ni zadovoljilo Pallasa. Prometni minister je imel pred časom težave tudi z domačim dirkačem Markom Webbrom, ki je ravno tako v Melbournu vozil prehitro. No, Pallas je bil do svojega rojaka nekoliko bolj prizanesljiv: "Tudi to je bilo nedopustno, vendar Mark ni ogrožal življenja ostalih. Hamilton je divjal po mestnih ulicah,“ je še dejal jezni Pallas.

Lewisa Hamiltona je v svoji kolumni v časniku Daily Telegraph vzel v bran David Coulthard, a mu svetoval, naj čim prej poišče menedžerja, da bi bedel nad njegovimi aktivnostmi izven dirkališč. "Vem, da me boste obtožili, a res ne vidim nič slabega, če je malo kuril pnevmatike. Po mojem mnenju je reakcija povsem pretirana, saj je šlo le za manjši prekršek. Razumem, da njegovo dejanje ni bilo najbolj varno, a Lewis je eden najboljših voznikov na svetu. Nikomur ne bi bolj zaupal, ko bi kuril pnevmatike, a imel avtomobil vseeno pod kontrolo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.