Šport > Moto športi
21 ogledov

"Močni argumenti" Red Bulla v bran Ricciardu

Ricciardo VN Avstralije Melbourne boksi drugo mesto formula 1 EPA
Pri Red Bullu so napovedali pritožbo na odločitev vodstva tekmovanja, ki je po dirki za veliko nagrado Avstralije v Melbournu diskvalificiralo njihovega dirkača Daniela Ricciarda. Avstralec je domače navijače razveselil z drugim mestom.

Red Bull dan po dirki trdi, da ni kršil pravil, in pričakuje, da bo po pritožbi Avstralec Daniel Ricciardo spet uvrščen na zmagovalne stopničke. Vodstvo tekmovanja je v Melbournu Ricciardu nekaj ur po dirki odvzelo drugo mesto, slavil je Nico Rosberg (Mercedes), ker naj bi njegov dirkalnik kršil pravila o dovoljeni količini pretoka goriva.

"Ni bila Danielova krivda. Verjamem, da smo delovali v skladu s pravili. Upam, da nam bo to v pritožbenem postopku tudi uspelo dokazati. Če ne bi imeli močnih argumentov, ne bi sprožili pritožbe," je dejal vodja moštva Christian Horner. Po pravilih je lahko v dirkalnikih pretok goriva največ 100 kilogramov/uro, merijo pa ga merijo senzorji, ki jih pred dirko homologira Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia).

Senzor kar po svoje

Kot je sporočilo vodstvo dirke, so pri Red Bullu uradno potrjen senzor zamenjali, ker naj ne bi dajal natančnih podatkov, a je Fia zahtevala, naj pred dirko spet namestijo originalnega. Pri moštvu se tega niso držali in so vztrajali pri svojem senzorju, za nameček pa naj bi Fia že med dirko opozorila ekipo, da je pretok goriva neustrezen.

Po diskvalifikaciji Ricciarda je na drugo mesto napredoval voznik McLarna, Danec Kevin Magnusen, na tretje pa njegov moštveni sotekmovalec, Britanec Jenson Button.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.