Šport > Moto športi
40 ogledov

Montezemolo: "Alonsove poteze mi niso bile všeč"

alonso domenicali EPA
Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je v pogovoru za Corriere della Sera dejal, da mu nekatere poteze dirkača Fernanda Alonsa niso (bile) po godu.

"Ferrari je pred vsemi, najpomembnejša je ekipa," je v intervjuju za dnevnik Corriere della Sera dejal Luca di Montezemolo, ki se mora skupaj z vodilnimi možmi Ferrarija v zadnjih tednih ubadati z nezadovoljnim dirkačem Fernandom Alonsom, čigar kritike lastnega moštva še kar odmevajo v karavani formule 1.

"Fernando je v teh letih dal veliko. Njegovo razočaranje, ki se je pojavilo po Silverstonu, kjer smo mislili, da bomo konkurenčni, je razumljivo. Ampak njegovo obnašanje, nekatere besede in nekateri izbruhi mi niso bili všeč, to pa sem mu tudi povedal," je nadaljeval prvi mož rdečega moštva.

Tako kot oče v družini

Montezemolo je Alonsa "za ušesa" že po zadnji dirki za veliko nagrado Madžarske na Hungaroringu, ko je tudi izrazil upanje, da bi se lahko Alonso v drugem delu prvenstva približal vodilnemu Sebastianu Vettlu.

"To je bilo podobno kot takrat, ko oče opomni ostale na spoštovanje in določena pravila v družini," je o Ferrarijevem sporočilu Alonsu še povedal Montezemolo, a o težavah s španskim dirkačem nato ni želel več polemizirati.  

"Zakaj verjamem v naš povratek? Prvo zaradi Ferrarijeve DNK, v kateri je zapisano, da se nikoli ne predamo ... Drugi je ta, da sta Spa in Monza dirki, ki bi zaradi svojih lastnosti lahko bili prednost za naš dirkalnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.