Šport > Moto športi
5 ogledov

Mosley izziva, moštva so za dogovor

Max_Mosley_AFP - main Žurnal24 main
Max Mosley je "uporniškim" moštvom znova povedal, kdo je glavni. "Rekel sem jim, naj organizirajo svoje prvenstvo, če hočejo svoja pravila," je pojasnil Mosley. Moštva želijo dogovor.

Ko smo že mislili, da se je spor med moštvi in krovno organizacijo polegel, je po 10 dneh medijskega molka Max Mosley znova udaril. Predsednik Fie je moštva v formuli 1 postavil pred preprosto izbiro. Na voljo jim je dal sodelovanje v tekmovanju pod njegovimi pravili ali odhod. "Rekel sem jim, naj organizirajo svoje prvenstvo, če hočejo svoja pravila," je svoje sporočilo "uporniškim" moštvom pojasnil Mosley in znova nakazal, da se Mednarodna avtomobilistična zveza ne namerava ukloniti zahtevam ekip. S temi besedami se je Mosley odzval na pogojno prijavo devetih ekip, združenih v Foto, za sodelovanje v sezoni 2010. Te zahtevajo, da se do 12. junija pripravi in podpiše nova komercialna pogodba o sodelovanju, ki predvideva ista tehnična pravila, kakršna veljajo letos, in ne dvotirna pravila, kakršna želi uvesti Mosley skupaj z omejitvijo proračuna. Predsednik Fie pravi, da do 12. junija ne morejo niti pripraviti pogodbe, kaj šele, da se to takrat že podpiše. Ekipe, ki se pripravljajo za VN Turčije ta konec tedna, zadnjih Mosleyjevih izjav še niso komentirale.

 
 

Svetovno prvenstvo v formuli 1 je pod našim okriljem in mi postavljamo pravila zanj.

Max Mosley

 
"Svetovno prvenstvo v formuli 1 je pod našim okriljem in mi postavljamo pravila zanj," je še dodal Mosley. "To počnemo 60 let in to bomo počeli tudi v prihodnosti. Trenutno smo v sporu, a bomo videli, kdo bo prevladal." Mosley je tako še naprej prepričan, da lahko prvenstvo preživi tudi brez ekip, kot sta Ferrari in Renault. Sicer pa je zdaj jasno, da se je za sezono 2010 prijavilo kar 19 ekip in ne le 17, kot smo mislili še včeraj. Prijavo je potrdil še lastnik imena Brabham (ekipa s tem imenom ne obstaja že več kot 15 let) ter širši javnosti malo znana ekipa iz nižjih prvenstev N.Tehnology.

 
 

Odločeni smo, da najdemo rešitev.

Mario Theissen

 
V imenu moštev je na nove Mosleyjeve opazke v četrtek popoldne odgovoril vodja BMW Sauberja, Mario Theissen. "Odločeni smo, da skupaj s Fio najdemo rešitev. Že po dirki v Monaku sem rekel, da je situacija zapletena in še nismo blizu rešitve." Ob tem je Theissen še dejal, da moštva ne razmišljajo o svoji seriji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.