Šport > Moto športi
19 ogledov

Mosley: Motorji V6 so moja krivda

max mosley EPA
Nekdanji predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Max Mosley je prevzel odgovornost za vpeljavo 1,6-litrskih šestvaljnih turbomotorjev namesto osemvaljnikov, ko so jih ekipe formule ena uporabljale od leta 2006.

Dolgoletni predsednik Fie Max Mosley, ki je leta 2009 svoje mesto prepustil Jeanu Todtu, se je v času predsedovanja (1993 - 2009) zavzemal za varnost dirkačev in zmanjševanje stroškov v formuli ena. Prav tako je skrbel, da bi dirkaški šport postal bolj ''zelen'' oziroma ekološko ozaveščen, kar je vodilo do nekaterih novosti. Mednje prištevamo tudi nove šestvaljne turbomotorje, ki namesto sistema Kers uporabljalo hibridni sistem ERS (Energy Recovery System).

Mosley je prezvel odgovornost za nova pravila, s tem pa navijačem ponudil dežurnega krivca za trenutno stanje. ''Če morajo nekoga kriviti, potem sem to jaz,'' je povedal 74-letni Britanec.

Več na:

Komentarjev 1
  • renemario 16:31 13.april 2014.

    Senilni starčki odločajo o športu? Lobiji so tisti,ki vse to vzpodbujajo in debelo plačujejo, da se stanje ne izboljša ampak eksperimentira.