Šport > Moto športi
8 ogledov

Mosley se dokončno poslavlja

Max Mosley ne more iz svoje kože. Znova se je "lotil" Luce di Montezemola. Žurnal24 main
Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze, (FIA) Britanec Max Mosley, je v sredo potrdil odločitev, da se oktobra ne bo potegoval za nov mandat na čelu Fie.
 
 

Zelo sem hvaležen, ker so me zasipali z vsemi temi sporočili in pismi, ki sem jih prejemal po elektronski pošti. A sem se odločil, da bom vnovič premislil o svoji odločitvi. Oktobra ne bom kandidiral.

Max Mosley

 
Po šestnajstih letih bodo na vrhu Mednarodne avtomobilistične zveze ( FIA ) nastopile težko pričakovane spremembe. Max Mosley je v sredo potrdil dolgo odlašano odločitev – oktobra se ne bo potegoval za nov mandat na čelu Fie. Za svojega naslednika je predlagal nekdanjega šefa moštva Ferrari Jeana Todta . Če bi Mosley kandidiral, bi bil to njegov že peti štiriletni mandat. Devetinšestdesetletni Mosley je že konec junija napovedal, da se ne namerava več potegovati za vnovičen mandat, ko je osem ekip zagrozilo z ustanovitvijo vzporednega prvenstva. Fia pa se je morala odpovedati načrtom o uvedbi omejitev proračuna za ekipe F1 že v sezoni 2010.

Ari Vatanen je ob Todtu najresnejši kandidat za novega predsednika Fie. © AFP

 
Kontroverzni Britanec je nato v nekem intervjuju snedel dano obljubo in znova vznemiril avtomobilistični svet, da se vnovični kandidaturi še ni odpovedal. A vseh ugibanj je zdaj dokončno konec. Mosley je tako danes sporočil, da se je odločil, čeprav je "prejel več kot sto sporočil, ko so ga predstavniki članic Fie rotili, naj premisli o tej svoji odločitvi". A očitno je Mosley dobro premislil in se odločil, da bo naredil korak naprej. "Zelo sem hvaležen, ker so me zasipali z vsemi temi sporočili in pismi, ki sem jih prejemal po elektronski pošti. A sem se odločil, da bom vnovič premislil o svoji odločitvi. Oktobra ne bom kandidiral," je Mosley zapisal v pismu, ki ga je poslal članstvu FIA. Mosleyjeva era se tako končuje. Na čelu Fie je bil vse od leta 1993.

Seveda se je z Mosleyjevim umikom volilni boj za šefa zveze šele začel. Bíl se bo hud boj. Kandidaturo je že napovedal nekdanji svetovni prvak v reliju Ari Vatanen . Vprašanje je, ali ni Mosley s tem, ko je odkrito podprl Francoza Todta rekoč, da je po njegovem mnenju prava oseba na čelu Fie in nedvomno eden izmed najboljših menedžerjev za motošport v svoji generaciji, naredil uslugo Fincu. A pustimo se presenetiti. "Če se bo odločil za kandidaturo, bo lahko nadaljeval in še nadgradil podvige iz zadnjih 16 let. Nanj bodo lahko računali na vseh področjih, ki so pod okriljem Fie. Upam, da bo dobil ustrezno podporo," je o Francozovih sposobnostih prepričan Mosley, zdaj že predsednik Fie v odhodu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.