Šport > Moto športi
20 ogledov

Mosley za odvzem točk Ferrariju

Mosley bi Ferrariju dodelil tudi športno kazen in ne zgolj denarne. (Foto: Reute Žurnal24 main
Nekdanji predsednik Fie, Max Mosley, je za dnevnik Welt am Sonntag dejal, da bi Ferrari in njena dva dirkača, Fernando Alonso in Felipe Massa, morali izgubiti vse točke, ki so jih osvojili na VN Nemčije.

Kazen pa naj bi bila posledica tega, da je znotraj Ferrarija prišlo do moštvenih ukazov. ''Oba dirkalnika in oba dirkača bi morala izgubiti točke, ki sta jih osvojila na VN Nemčije," je zatrdil Max Mosley.

Fernando Alonso je sicer dobil dirko na Hockenhemringu, potem ko ga je Felipe Massa, ki je dirko zaključil na drugem mestu, spustil napred upoštevajoč ukaze iz ekipe Ferrarija. Italijanom so kasneje funkcionarji naložili 100.000 dolarjev kazni. Osmega septembra se bo sešeš Svetovni svet Fie in razpredal o morebitni še višji kazni za Ferrari.

 

Mosley je pred zasedanjem trdno prepričan, da bi si Ferrari in njegova dirkača zaslužili tudi športno kazen. ''Ničesar ne bom priporočal, toda v tistem trenutku, ko se je to zgodilo, bi morala krivca doleteti tudi športna kazen in ne zgolj denarna.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.