Šport > Moto športi
40 ogledov

Moštva zaradi denarja zavrnila Marussio

marussia f1 EPA
Moštva formule ena so Marussii preprečila, da bi se vrnila v karavano elitnega dirkaškega športa.

Obubožana Marussia, ki se je lani znašla v hudi finančni stiski, je bila na pragu vrnitve v karavano F1, če bi jo pri tem podprle vse ostale ekipe. Angleško-ruski kolektiv bi pod imenom Manor dirkal z lanskoletno šasijo, s čimer se neuradno niso strinjali pri Force Indii, Sauberju, Red Bullu in Toro Rossu. ''Hoteli so se vrniti z lanskim dirkalnikom, vendar so jih zavrnili. Potrebno je bilo soglasje vseh ekip, vendar se tri ali štiri niso strinjale,'' je povedal F1 Supremo Bernie Ecclestone.
Prvi mož F1 je priznal, da je bila odločitev najverjetneje finančno motivirana, saj se bo več kot 45 milijonov evrov, ki naj bi jih prejela Marussia, razdelilo med ostale ekipe, ki prav tako bijejo bitko s financami. Obenem se jim zaradi manjše startne vrste obetajo tudi večje denarne nagrade. ''Denar, ki bi ga morali dobiti, se bo porazdelil med ekipe, ki dirkajo. Rekel bi, da je to kar dober razlog, da glasuješ proti,'' je potrdil Ecclestone.

Marussia, znana tudi pod novim imenom Manor, je vplačala pristopnino za sezono 2015, stečajni upravitelji pa sporočajo, da dolgoročni načrt sanacije podjetja poteka po načrtih. Ekipa se je lani znašla v finančni krizi, po neuspešnem iskanju novega investitorja pa je bila prisiljena zapreti svoja vrata. Na cesti je ostalo približno 200 ljudi. Podobna usoda je doletela Caterham, ki se je poskušal rešiti s prostovoljnimi prispevki navijačev, po najnovejših podatkih pa bo imetje zelene ekipe prodano na dražbi, ki se začne 11. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.