Šport > Moto športi
6 ogledov

MP4-26, z njim bo ravnal kot z dekletom

1/25
Žurnal24 main
V Berlinu je opoldne McLaren Mercedes prvič pokazal svoj novi dirkalnik MP4-26. Kako zelo je lep, so bile besede, ki sta jih ponavalja dirkača. "Z njim skušam ravnati, kot da je moje dekle," pravi Hamilton.

Znane barve, a povsem nov dirkalnik. MP4-26 je McLaren Mercedes premierno pokazal na Potsdamer Platzu v središču Berlina, kjer jih je gostilo nemško predstavništvo njihovega glavnega pokrovitelja, Vodafona. "To je prava predstavitev, saj so lahko del nje tudi navijači, ki so tako priča rojstvu našega novega otroka," je uvodoma dejal Jenson Button. Zelo raven nos in podobno inovativno zasnovan izpuh kot pri Renaultu (speljan je v stranske zaboje) sta na prvi pogled najbolje vidni novosti na dirkalniku. Ta teden so bili na testiranjih v Valencii zelo hitri že s startim dirkalnikom. Z novim bi morali biti v teoriji še hitrejši in zato veljajo za enega od glavnih favoritov sezone.

Button je prepričan, da je njihova prednost in ne slabost, da na prvih testiranjih niso imeli novega dirkalnika: "Najbolj pomembno je, da se za izgradnjo dirkalnika vzame kolikor se da veliko časa, da bo nato na stezi konkurenčen." Cilji so jasni. "To je dirkalnik, ki upam, da bo enega od naju popeljal do naslova prvaka in tudi do konstruktorske zmage," je poudaril Jenson.

"Ekipa lepo napreduje. Na testiranjih smo se privajali predvsem na pnevmatike Pirelli. A prava testiranja se začnejo naslednji teden, ko bomo v Jerezu preizkusili tegale lepotca pred nami," je na predstavitvi poudaril prvak iz sezone 2009. Kako zelo je lep, je ponavljal tudi Lewis Hamilton, svetovni prvak iz leta 2008. "V ekipi sem od leta 2007, a vsako leto rečem, da je to najlepši dirkalnik. Vsako leto naredimo napredek. Ta je od vseh letos najlepše oblikovan." O dirkalniku govori kot o svojem dekletu. "Ja, z njim skušam ravnati, kot da je moje dekle." Da ne bo Nicole Scherzinger ljubosumna?

Hamilton je decembra delal z inženirji, bil je v simulatorju, analiziral je lansko sezono. Nato je bil pet tednov v gorah, kjer je delal na fizični pripravi. "To je bil dober trening. V tako dobri formi še nisem bil. Na prvih testiranjih tako nisem imel nobenih težav," je še povedal Lewis, ki se je lani do zadnje dirke potegoval za svoj drugi naslov prvaka. V sezoni 2010 so dosegli tri dvojne zmage (skupaj pet zmag), njihova dirkača pa bosta letos dva od petih svetovnih prvakov. "Po mojem mnenju še nikoli ni bila formula 1 tako konkurenčna, tako med ekipami kot med dirkači. Mislim, da bo letos dobra bitka. No, upam, da ne preveč, da bomo mi nekaj desetink hitrejši,“ v smehu zaključi Button.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.