Šport > Moto športi
36 ogledov

Na spominski dirki za Simoncellija umrl še en dirkač

Marco Simoncelli Valencia Reuters
Italijanski motociklist Doriano Romboni je v soboto preminil po padcu in udarcu drugega motocikla, ki ga je utrpel na memorialni dirki v spomin na pokojnega rojaka Marca Simoncellija.

Italijanski šport je znova ovit v črno. 45-letni motociklist Doriano Romboni je tragično preminil na memorialni dirki na jugu Rima, ki jo prirejajo v spomin na pokojnega italijanskega motociklista Marca Simoncellija.

Simoncelli je v hudi nesreči v Maleziji izgubil življenje leta 2011, ko ga je po padcu zadel rojak in dobri prijatelj Valentino Rossi, dogodek pa se je, grozljivo, ponovil na njegovi sobotni spominski tekmi v Latini.

45-letnega Rombonija so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, a ga zdravniki niso uspeli rešiti. Dirke se je sicer med drugimi udeležil tudi nekdanji svetovni prvak Max Biaggi. Romboni je bil v kraljevskem razredu med letoma 1996 in 97 član Aprilie, zmagoval pa je tudi na dirkah razreda 125cc, 250cc in superbike.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.