Šport > Moto športi
16 ogledov

"Na stezi je kot na ledu"

VN Kanade trening 2010 Montreal Ferrari sky line
1/12
Žurnal24 main
"Na stezi je kot na ledu. Tako zelo je spolzko," pred kvalifikacijami za VN Kanade tarna Hamilton. Zaskrbeljni in previdni v napovedih so tudii ostali. "Če bo dež, bodo razmere še slabše," opozarja Schumacher.
Mislili smo, da bo McLaren hitrejši, a to je bil šele petek. Mi smo svojo hitrostjo kar zadovoljni. Na kvalifikacijah bo zelo tesen obračun za najboljši startni položaj.
Mark Webber

Dirkači formule 1 so pred kvalifikacijami za VN Kanade (danes ob 19.00) previdni v napovedih in zaskrbljeni nad razmerjami na stezi. Vrstni red je bil na petkovih treningih zelo premešan, razlike pa majhne. Sama steza je, ker je na njej malo dirk, zelo spolzka, na asfaltu je malo "gume", kot se reče, slabo vreme (morebiten dež), pa bi jo lahko naredil za še bolj nevarno. "Na stezi je zelo malo gume in tako imamo vsi težave s pnevmatikami, ki se zelo hitro začnejo mehuriti. Če bo ponoči dež, bodo razmere še slabše kot v petek. Zato je težko reči, kaj lahko dosežemo na kvalifikacijah, a zdi se mi, da smo tretja najhitrejša ekipa," ostaja previden Michael Schumacher (Mercedes), ki je bil na prvem treningu drugi najhitrejši.

Utrinke s petkovih dveh treningov poglejte v dodani galeriji.

Dolžnik s prejšnjih dveh dirk, Fernando Alonso (Ferrari), je bil drugi na drugem treningu, a prav tako ne ve, kam lahko posežejo. "Zdi se mi, da imam dober dirkalnik, a tako je bilo že v Istanbulu, ko sem bil četrti ali peti v petek, nato pa sem na kvalifikacijah izpadel v drugem delu." Težave s pnevmatikami Alonsa niso presenetile. V petek dopoldne sta bila zelo hitra McLarna, popoldne pač ne. Zdi se, da imata Jenson Button in Lewis Hamilton najvež težav z oprijemom. "Pnevmatike je zelo težko ogreti. Na stezi pa je kot na ledu. Tako zelo je spolzko. Včasih s tem tukaj ni bilo težav, letos pa proga nikakor ne postane boljša," je tarnal Hamilton, zmagovalec Montreala 2007, ki je imel največ težav z mehurjenjem mehkejših gum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.