Šport > Moto športi
3 ogledov

Na treningu Massa hiter kot lani

Ferrarija je Fia izbrala, čeprav se niso prijavili brezpogojno. Žurnal24 main
V petek je bil na treningih pred turško VN najhitrejši Heikki Kovalainen. V ekipi McLaren so bili pozitivno presenečeni. Na sobotnem treningu je bil še hitrejši Felipe Massa.
 

Tretji trening dobil Massa

Z najhitrejšim časom treningov je bil na sobotnem dopoldanskem prvi Felipe Massa. Brazilec se je približal svojemu lanskemu času kroga s kvalifikacij. Sledila sta mu dirkača Toyote, ki se po katastrofalni dirki v Monaku očitno vrača. Vodilni v seštevku Jenson Button je bil sedmi, aktualni prvak Lewis Hamilton pa 12. Tokrat je bila v sekundi petnajsterica. Fernando Alonso je bil šele 19.

Nico Rosberg ( Williams Toyota ) je bil z 1:28,952 najhitrejši na prvem petkovem prostem treningu pred nedeljsko sedmo dirko za svetovno prvenstvo, VN Turčije v Istanbulu. Drugo mesto je zasedel Lewis Hamilton ( McLaren Mercedes ), tretje pa Jarno Trulli ( Toyota ). Manj kot minuto in 30 sekund je za turški krog potrebovalo še dvanajst voznikov. Za malo razburjenja je poskrbel le kos umetne trave na prvem zavoju, ki je odstopila od podlage, ker je več voznikov ovinek krajšalo prek trave.  Dopoldanski hitri časi so tako napovedovali izboljšani čas Felipeja Masse (1:27,617), ki ga je dosegel na lanskih kvalifikacijah, a ga tudi popoldne niso dočakali. Najboljši čas drugega treninga je dosegel Heikki Kovalainen (McLaren Mercedes), ki je za najhitrejši krog potreboval 1:28,841. Pod minuto in 29 sekund se je spustil še Fernando Alonso ( Renault ), še 14 voznikov pa se je spustilo pod mejo 90 sekund. Med njimi je bil tudi vodilni v skupni razvrstitvi, Britanec Jenson Button ( Brawn Mercedes ), ki je bil šele 12.

 
 

Tokrat nas čaka veliko dela. Še posebno v prem delu kroga imamo preveč težav.

Rubens Barrichello

 
Očitno je v Turčiji konkurenca izredno izenačena, saj so v petek več kot sekundo zaostali le dirkači Force Indie Mercedesa in Tora Rossa Ferrarija . Napredek je pokazal tudi McLaren Mercedes. "Najbolj pomembno je, da dirkalnik dobro deluje. Je presenetljivo dobro uravnovešen. Naredili smo korak naprej. Moramo biti zadovoljni," je po uspešnem dnevu za McLaren dejal Kovalainen, ki pravi, da bodo zanje največji izziv kvalifikacije. "Težko bo priti med 10." Po dveh zelo slabih dirkah, ko je ostal brez točk, je bil na petkovo formo v Istanbulu presenečen tudi Lewis Hamilton: "Preden smo prišli sem, smo mislili, da bomo tako hitri kot v Barceloni. Očitno pa smo hitrejši. Smo pozitivno presenečeni nad hitrostjo našega dirkalnika." A zares bo šlo šele v soboto, ko so kvalifikacije na sporedu ob 13.00. Dirka za turško VN, ki jo bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si , pa se v nedeljo začne ob 14.00.

Na prvih dveh treningih sta bila najhitrejša Nico Rosberg in Heikki Kovalainen. © Reuters

 

VN Turčije, 3. prosti trening:
1. F. Massa (Ferrari)
1:27,983
2. J. Trulli (Toyota) +0,039
3. T. Glock (Toyota) +0,111
4. K. Nakajima (Williams Toyota) +0,139
5. R. Kubica (BMW Sauber) +0,337

VN Turčije, 1. prosti trening:
1. N. Rosberg (Williams Toyota) 1:28,952
2. L. Hamilton (McLaren Mercedes) 1:29,263
3. J. Trulli (Toyota) 1:29,271
4. S. Vettel (Red Bull Renault) 1:29,337
5. F. Massa (Ferrari) 1:29,342

VN Turčije, 2. prosti trening:
1. H. Kovalainen (McLaren Mercedes) 1:28,841
2. F. Alonso (Renault) 1:28,847
3. R. Kubica (BMW Sauber) 1:29,056
4. K. Nakajima (Williams Toyota) 1:29,091
5. S. Vettel (Red Bull Renault) 1:29,202
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.