Šport > Moto športi
15 ogledov

Na Webbra besni zaradi kolesa

Mark Webber je prvenstvo končal na tretjem mestu, za moštvenim sotekmovalcem Seb Žurnal24 main
Čeprav je od razburljivega finiša sezone formule 1 minilo že več tednov, je moštvo Red Bull spet v središču pozornosti. Tokrat ne zaradi uspehov ekipe, temveč zaradi zamolčane poškodbe Marka Webbra.

Moštvo Red Bulla je šele zdaj izvedelo, da je njihov drugi dirkač Mark Webber, ki je bil vse do zadnje dirke še v igri za naslov prvaka – lastnik moštva Dietrich Mateschitz je obema voznikoma omogočal enakovreden status – v odločilnem delu sezone nastopal poškodovan. Avstralec si je med rekreacijo s kolesom pri padcu zlomil ključnico, poškodbo pa pristojnim v ekipi zamolčal. Pomagal si je s protibolečinskimi tabletami, resnico pa razkril v svoji avtobiografiji z naslovom Up front 2010, a season to remember, ki je izšla v ponedeljek.

"Seveda smo razočarani, ker nam Mark ni nič povedal. Naši vozniki morajo spoštovati pravila varnega vedenja, kolo pa očitno ni pravi pripomoček za Marka. V prihodnje bo bolje, če se mu izogiba," je bil jezen vodja moštva Christian Horner, eden tistih, ki so za poškodbo izvedeli iz knjige.

Avstralec sicer v knjigi omenjene poškodbe, z zlomljeno ključnico je prevozil štiri zadnje dirke sezone, ne krivi za neuspeh. Priznal pa je, da se je nesreča zgodila, ko se je na kolo povzpel prvič po novembru 2008 – tudi takrat je padel in si zlomil desno nogo ter ključnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.