Šport > Moto športi
19 ogledov

Nadarjeni Márquez bo zamenjal Stonerja

Casey Stoner Reuters
Dvakratnega svetovnega prvaka v razredu MotoGP Caseyja Stonerja, ki je napovedal, da se bo po koncu letošnje sezone upokojil, bo pri Hondi nasledil nadarjeni Marc Márquez.

Po napovedi dvakratnega svetovnega motociklističnega prvaka Avstralca Caseya Stonerja, da bo po končani sezoni 2012 prenehal dirkati, so v njegovem moštvu zanj že našli zamenjavo. Honda je sporočila, da bosta v naslednji sezoni barve tovarniške zasedbe razreda MotoGP branila sedanji drugi voznik Dani Pedrosa in novinec Marc Márquez.

"Nastop v konkurenci MotoGP s Hondo so sanje, ki so se mi uresničile. Vesel in ponosen sem, da sem del Hondine družine. A za zdaj se osredotočam na razred Moto2, kjer je moj cilj naslov prvaka," je ob predstavitvi za novo sezono dejal 20-letni Španec, ki letos uspešno nastopa v drugem najmočnejšem razredu v SP in ima po osmih dirkah na prvem mestu 152 točk.

Leta 2010 je bil Márquez svetovni prvak v razredu do 125 ccm, lani pa je bil na koncu drugi v razredu Moto2. Pogodbo s Hondo za nastope v elitnem razredu MotoGP je podpisal za dve leti.

Honda pa je sporočila še, da bo Pedrosa podaljšal sodelovanje, tako da bo v ekipi ostal do leta 2014, kar pomeni, da bo v naslednjih dveh sezonah zasedba ekipe povsem španska. Pedrosa je na zadnji dirki pred dnevi v Nemčiji zmagal in se povzpel na drugo mesto skupnega seštevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.