Šport > Moto športi
16 ogledov

Najboljših šest v razmaku pol sekunde

Jenson Button McLaren
1/16
Žurnal24 main
Po deževnem koncu tedna v Spaju se je VN Italije v Monzi začela v soncu. Prvi trening je dobil Jenson Button, drugega, ko je bilo med prvim in šestim le pol sekunde razmika, pa Sebastian Vettel.
Monza je najhitrejša steza v koledarju dirk. Da bi jo spoznali, se zapeljite z Webbrom v Red Bullovem simulatorju.

Ta konec tedna prvič pred Ferrarijevimi tifosi kot član rdečih dirka Fernando Alonso. Po odstopu na prejšnji dirki ima 41 točk zaostanka za vodilnim Lewisom Hamiltonom (McLaren). "Ta konec tedna še ni zadnja priložnost, čez 14 dni v Singapurju pa bo. Hitro si moramo opomoči in doseči čim več točk. Do konca je še šest dirk. Če bomo na vseh na stopničkah in če jih nekaj zmagam, verjamem, da še lahko postanem prvak," meni Alonso, ki si je v sredo oddahnil, ko je Fia odločila, da zaradi dogodka z VN Nemčije ne bodo dodatno kaznovani. Hitra steza bo Ferrariju ustrezala bolj kot letos najhitrejšemu Red Bullu, še bolj pa McLarnu. Alonso je bil tako na drugem prostem treningu drugi najhitrejši, na prvem pa osmi. Felipe Massa (Ferrari) se je popoldne dokazal s tretjim mestom in zaostankom dveh desetink.

Poglejte fotoutrinke iz sončne Monze. Na obisku pri Ferrariju se je mudil Fabio Capello.

Zgornjo tezo so potrdili tudi srebrni. Na prvem prostem treningu je bil sicer z majhno prednostjo pred Sebastianom Vettlom (Red Bull) najhitrejši Jenson Button, medtem ko je bil Hamilton tretji. Na popoldanskem treningu pa sta zadnja dva prvaka dosegla četrti in peti čas. Pa vendarle kaže, da bo še kako nevaren tudi Red Bull, saj je Vettel na drugem treningu odpeljal najhitrejši krog dneva. Drugi trening je zaradi tehnične okvare predčasno končal drugi v skupnem seštevku (ima tri točke manj od Hamiltona) Mark Webber (Red Bull), a že pred tem dosegel čas, ki je zadostoval za šesto mesto. Dopoldne najhitrejši Button ima pred 14. VN v sezoni enak pogled na prvenstvo kot Alonso. "Lani sem branil prednost, zdaj lovim zaostanek, a imam zdaj bolj konkurenčnem dirkalnik. Je pa res, da če na tej in naslednji dirki ne končam pri vrhu, sem v velikih težavah." Jenson za vodilnim zaostaja 35 točk. V soboto dopoldne bo še en trening.

VN Italije, Monza, 2. trening:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:22,839
2. Fernando Alonso (Ferrari) +0,076
3. Felipe Massa (Ferrari) +0,222
4. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,315
5. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,371
6. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,576
7. Rubens Barrichello (Williams Cosworth) +0,869
8. Robert Kubica (Renault) +0,870

VN Italije, Monza, prvi trening:

1. Jenson Button (McLaren Mercedes) 1:23,693
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,097
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,274
4. Robert Kubica (Renault) +0,427
5. Nico Rosberg (Mercedes) +0,436
6. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,753
7. Vitantonio Liuzzi (Force India Mercedes) +0,819
8. Fernando Alonso (Ferrari) +0,850

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.