Šport > Moto športi
41 ogledov

Najhitrejši Vettel se boji le dežja

VN Španije 2010 Barcelona Ferrari Alonso Žurnal24 main
Sobotni trening je s sedmimi desetikami prednosti dobil Sebastian Vettel (Red Bull). Pravi, da se boji le dežja, in da ne bo dominiral, kot se zdi. Kvalifikacije, morda ključne za zmago, se začenjo ob 14.00.

Upam, da bo suho, saj nam je dež na prejšnjih treh dirkah vselej zagodel. Na edinem normalnem vikendu, torej v Bahrajnu, pa smo zmagali. Zmaga je moj cilj in moje sanje, a že stopničke bi me zadovoljile.
Fernando Alonso

Prva evropska dirka bo 40. izvedba VN Španije. Na dirkališču pri Barceloni bo dirka 19. Doslej jo je 15-krat dobil dirkač, ki je bil na najboljšem startnem položaju. To se letos lahko spremeni, saj je že za četrto dirko zapored napovedan dež. Nanjo kot vodilni v seštevku prihaja Jenson Button (McLaren), kot prvi favorit pa Sebastian Vettel (Red Bull). Slednji je bil s sedmimi desetinkami prednosti pred Markom Webbrom (Red Bull) najhitrejši na sobonem dopoldanskem treningu. Forma bikcov je zastrašujoča. "Ti časi niso pomembni. Lepo je, da smo najhitrejši, a tudi McLaren je zelo hiter," ostaja previden zmagovalec ene letošnje dirke. McLarna stana tretjem treningu zaostala osem desetink, Michael Schumacher (Mercedes) pa je bil peti in še tretjič ta vikend pol sekunde hitrejši od Nica Rosberga (Mercedes).

Domači adut

Trije dirkači bodo na prav posebni misiji. Fernando Alonso (Ferrari) ima prvič po treh letih konkurenčen dirkalnik za zmago na domači dirki. Lewis Hamilton (McLaren) je na uvodnih preizkušnjah rezultatsko ostal v senci moštvenega kolega Buttna, a je po dirkaških potezah prvo ime sezone. Michael Schumacher pa bo z občutno izboljšanim dirkalnikom prvič skušal premegati ekipnega kolega Nica Rosberga in s stopničkami utišati kritike.

 

Sebastian Vettel se ta vikend boji le ene stvari: "Vremena! Še posebej zadnja dirka je bila zelo kaotična. Želim si suhe nedelje in mirne dirke. Ni nam lahko, če se dirka ačne v dežju, pet minut kasneje pa dež poneha."

Ključne kvalifikacije
"Osredotočili se bomo na kvalifikacije, ki so bile naša slabša stran začetka sezone. Dobro startno izhodišče je v Barceloni še kako pomembno, saj je tu zelo težko prehitevati. Ker bo šla večina na le en postanek, bo možnosti za prehitevanje še manj," pred kvalifikacijami, ki se začnejo ob 14.00, razmišlja Hamilton. A če je kdo sposoben preboja iz ozadja, je to on, saj je imel v Šanghaju kar 32 prehitevalnih manevrov. "Če bo suha dirka, bomo težko v ospredju."

McLaren, Ferrari in Mercedes so vsi zelo močni. Sezona je zelo izenačena. Na eni dirki je malo boljša ena ekipa na drugi druga.
Sebastian Vettel

Izboljšana puščica
"Upam na boljšo dirko, kot sem jo imel v Šanghaju. Dobra novica je, da sem zelo motiviran in povsem nared na izziv," napoveduje šestkratni zmagovalec Barcelone Schumacher, ki pa je bil pred tremi tedni 10. "Bomo videli, kako se bodo obnesle izboljšave na našem dirkalniku v primerji z drugimi moštvi, saj so prav vsi delali, da bi bili tu še boljši. Ne pričakujem, da bom že tukaj v igri za zmago."

VN Španije, Barcelona, 3. trening

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:20,528
2. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,704
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,820
4. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,848
5. Michael Schumacher (Mercedes) +1,055
6. Felipe Massa (Ferrari) +1,221
7. Nico Rosberg (Mercedes) +1,484
8. Fernando Alonso (Ferrari) +1,563

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.