Šport > Moto športi
21 ogledov

''Najstrašnejših 30 krogov v življenju''

jenson button EPA
Nekdanji svetovni prvak Jenson Button je dejal, da je bila vožnja z njegovim McLarnom MP4-30 ena od najnevarnejših izkušenj v njegovi dirkaški karieri.

McLaren ima za seboj še eno katastrofalno dirko za veliko nagrado, na kateri je ljubljenec domačega občinstva Fernando Alonso odstopil zaradi težav z zavorami, njegov moštveni kolega Jenson Button pa se je moral zadovoljiti s skromnim 16. mestom.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Srebrni iz Wokinga na uvodu v letošnjo sezono nikakor ne najdejo prave forme, kar se je pokazalo tudi v Barceloni. ''Prvih 30 krogov je bilo najstrašnejših 30 krogov v mojem življenju. Zadka preprosto nisem imel. Vsakič, ko sem se dotaknil plina, mi je odneslo zadek dirkalnika. To ni normalno. Občutek sem imel, kot da ni pritrjen na sprednji del. Prva polovice dirke je bila zares grozna. Na koncu so mi nekoliko pomagale nove gume in spremenjene nastavitve,'' je povedal britanski dirkač.

''Po današnji dirki letos ne pričakujem nobene točke, vendar upam, da je šlo za edinstven primer. Za nami je kar dober konec tedna in z dirkalnikom sem bil zadvoljen, na dirki pa je bilo, kot da bi nekdo ugasnil stikalo,'' je dodal Button.

Alonsu so v 28. krogu odpovedale zavore, zato se je Španec, ki je z odstopom obeležil drugo obletnico njegove zadnje zmage na dirki za veliko nagrado, odpeljal v bokse. Pri tem je prevozil črto, ki označuje mesto za postanek, poškodbo katerega od mehanikov pa je preprečila le njihova hitra reakcija. ''Bilo je strašno. V zadnjem krogu nisem imel zavor, v boksih pa še manj. En krog prej sem zgrešil prvi ovinek, zato sem bil previden, a zavore so vse bolj popuščale. Na srečo se ni nihče poškodoval, saj so hitro reagirali,'' je povedal Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.