Šport > Moto športi
18 ogledov

"Nama z Jensonom se to ne bi zgodilo"

Vročekrvna rdeča bika sta z dvojno zmago obdarila srebrni dvojec. (Foto: Reuters Žurnal24 main
V Red Bullu se po nedeljskem trčenju iskri med dirkačema. Šef ju opozarja: "Ekipa je pomembnejša od posameznika." Medtem Hamilton sporoča: "Nama z Jensonom se kaj takega ne bi zgodilo."
Po sedmih dirkah v seštevku vodi Webber, a drugi Button zaostaja le pet točk, še štiri več pa tretji Hamilton. V ekipnem seštevku sta povedla dirkača McLarna, ki imata točko več od Red Bullovega dvojca. "Dobro se razumeva, dobro sodelujeva tako na stezi kot izven nje. Lepo je, da imam ekipnega kolega, ki me spodbuja. Stal mi je ob strani, ko sem se to nedeljo boril z red bulloma," recept za kosanje s tekmeci iz Red Bulla pojasnjuje Hamilton.

Nedeljsko trčenje med Sebastianom Vettlom in Markom Webbrom odmeva. Jasno je, da se je njun odnos v Red Bullu zaostril, saj sta po dirki krivdo valila drug na drugega. Nemec je bil s strani moštva favoriziran od začetka sezone, a je Avstralec s tremi zaporednimi vrhunskimi dirkami dokazal, kdo je njihov ta hip najboljši dirkač. Ima izkušnje, je miren in strpen, superhiter in se ne pusti motiti zaradi favoriziranja ekipnega tekmeca. Medtem je več kot 10 let mlajši Sebastian neučakan, vse bolj živčen, ker ne more premagati dirkača iz sosednje garaže in je morda tudi že nekoliko prepotenten (kar je pokazal s sugeriranjem s prstom, češ kako zmešan je Mark).  

"Sebastian je bil besen, ko je poslušal Marka po dirki. Bil je frustiran, a tudi Mark je bil. Moramo sesti skupaj in se pogovoriti," je na resnost iskric v Red Bullu opozoril vodja moštva Christian Horner. "Dirkata za ekipo in ne le zase. Ekipa je pomembnejša od posameznika." Webber je pripravljen za pogovor. "S Sebom se bova usedla in se resno pogovorila, saj se morava v prihodnje izogniti takšnih napak. Najbrž bova imela do groba drugačno mnenje o nedeljskem pripetljaju, a sva oba odrasla in se morava sprijazniti, da dirkava skupaj, da ne bi škodovala ekipi".

Spor lahko škodi njihovim rezultatom, a morda se bosta do Kanade že pobotala. Jaz sicer upam, da se ne bosta.
Jenson Button

Kaj lahko bi se zgodilo, da bi se na VN Turčije izločila tudi oba dirkača McLaren Mercedesa, a njun dvoboj (kolo ob kolesu) se je končal brez iskric. "Nama z Jensonom se kaj takega ne bi zgodilo," je dan po dirki dejal predlanski prvak Lewis Hamilton, a spomnimo, da je sam podobno izkušnjo že imel (s Fernandom Alonsom). "Oba sva svetovna prvaka, oba sva profesionalca in se močno spoštujeva. Želiva si končati dirke in oba si želiva zmagati, a ne bova dirkala tako agresivno, da bi trčila. Ko jaz zmagam, je on vesel zame, in obratno. Res je, da si vsak želi zmagati in z drugim mestom ni zadovoljen, a Jenson je zelo dober moštveni kolega. Imela sva super dvoboj, a ni naredil nobene neumnosti. Ne dvomim, da bo tako tudi v preostanku sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.