Šport > Moto športi
15 ogledov

Napad na Márqueza: Vedno dirka na meji

pedrosa marquez Youtube
Španski dirkač Dani Pedrosa je bil po dirki za VN Aragonije kritičen do rojaka Marca Márqueza.

Marc Márquez (Honda) je na dirki za VN Aragonije slavil šesto zmago v letošnji sezoni, potem ko je v dvoboju za drugo mesto pripomogel k odstopu Danija Pedrose in v obračunu z Jorgejem Lorenzom premagal aktualnega svetovnega prvaka.

Pedrosa je bil po dirki kritičen do svojega rojaka, s katerim sta med dirko rahlo trčila, in komisarje pozval, naj v prihodnosti kaznujejo dirkače, ki ogrožajo varnost na stezi. ''Marc vedno dirka na meji, kadar lovi dirkače pred seboj. Tokrat je skoraj trčil od zadaj, tako kot to počne že vso sezono, po stiku pa mi je pokvaril senzorje proti zdrsavanju koles in preprosto sem poletel. Zato sem tudi padel in dirke je bilo konec,'' je povedal Pedrosa in dodal: ''Jasno je, da nima smisla govoriti o tem.''

Márquez ima štiri dirke pred koncem sezone 39 točk prednosti pred Lorenzom in 59 pred Pedroso.

''Rad bi povedal, da so komisarji preveč prizanesljivi. Izkušeni dirkači poskušamo umiriti manj izkušene, a v tem primeru so kot ponavadi sedeli na ušesih. Jorge in jaz prav tako dirkava na meji, vendar se vse srečno konča,'' se je jezil Pedrosa.

Máruqez se je s svojim načinom dirkanja zameril številnim dirkačem. V Jerezu je s tveganim manevrom prehitel Lorenza, s podobno agresivno vožnjo pa je v Laguni Seci razjezil Valentina Rossija.

Trčenje Pedrose in Márqueza:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.